У МЗС України назвали заяви Кремля поганим жартом
Категорія
Політика
Дата публікації

У МЗС України назвали заяви Кремля поганим жартом

У МЗС України назвали заяви Кремля поганим жартом

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін, коментуючи заяви Кремля про те, що Росія нібито має дуже обмежений вплив на Донбасі, назвав це поганим жартом.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю Клімкіна Deutsche Welle.
"Це такий поганий жарт. Там (на Донбасі - ONLINE.UA) немає незалежних людей від Росії. Військові і вся обстановка там управляється з Ростова, з Росії. Там працюють російські військові і російські спецслужби. Там навіть використовують російську валюту", - заявив міністр.
При цьому глава українського МЗС відстоює позицію необхідності дотримання Мінських угод і продовження переговорів в "нормандському форматі".
"Але Росія затягує час. Вона не демонструє спроб виконувати домовленості, а просто чекає подальшої дестабілізації в Україні, чекає майбутніх виборів тут, в Європі, і в США. В Росії чомусь вірять, що це може мати дестабілізуючий ефект", - зазначив Клімкін.
Він також зробив акцент на необхідності продовження санкцій проти Росії.
"Нам треба, щоб Росія рухалася в бік виконання Мінських угод. І саме тому санкції мають важливе значення, солідарність має важливе значення. Політичний тиск також є дуже важливим", - заявив чиновник.
Раніше президент України Петро Порошенко заявив, що з півночі на Донбасі встановився "режим тиші", був тільки один неприцільний постріл зі стрілецької зброї.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?