США завдали нового удару по Росії: впроваджені серйозні санкції
Категорія
Світ
Дата публікації

США завдали нового удару по Росії: впроваджені серйозні санкції

США завдали нового удару по Росії: впроваджені серйозні санкції
Джерело:  Мінфін США

США впровадили нові серйозні санкції проти Росії: у санкційний перелік потрапили російські компанії, що належать людям з оточення президента РФ Володимира Путіна, які займаються будівництвом мосту в окупований Крим, а також компанії та фізичні особи, причетні до війни на Донбасі та окупації Крима.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт Міністерства фінансів США.

Зокрема, під санкції потрапила компанія "Мостотрест" яка до 2015 року належала близьким друзям Путіна — Ігорю та Аркадію Ротенбергам, і є субпідрядником будівництва Керченського мосту.

Санкції щодо «Мостотресту» набудуть чинності з 1 жовтня, а доти американці можуть продовжувати бізнес з цією компанією.

Ще один фігурант санкційного списку – компанія «СГМ-мост», генеральний підрядник будівництва, дочірнє підприємство компанії «Стройгазмонтаж» Аркадія Ротенберга.

Крім того, санкції стосуються і замовника будівництва Керченського мосту — Федеральне казенне управління «Тамань» Федеральної дорожньої агенції, центр судоремонту «Звездочка» у Северодвінську з філіалом у Севастополі, Уралмашзавод, «Главгосекспертиза Росії» та «Совфрахт» (займається вантажними перевезеннями в Криму).

Також під санкції потрапив і холдинг «Газпром-Медіа», і понад 50 дочірніх підприємств «Газпрому» і «Газпромбанку».

Серед тих, хто потрапив під дію санкцій, зокрема, опинились вісім міністрів уряду окупованого Криму, а також керівники республіканських управлінь ФСБ і Слідчого комітету.

У той же час, у санкційному списку вказані і 17 фізичних осіб.

Серед них — члени окупаційного «уряду» Крима: перший заступник голови «ради міністрів» Михайло Шеремет, "міністр внутрішньої політики, інформації та зв'язку" Дмитро Полонський, "голова міністерства майнових та земельних відносин" Ганна Анюхина, "міністр топлива та енергетики" Світлана Бородуліна, "міністр економічного розвитку" Валентин Демідов, "міністр фінансів" Ірина Ківік, "голова Мінюсту" Олег Шаповалов і "міністр мромислової політики" Андрій Васюта.

Зазначимо, що у переліку вказані компанії та люди, яких в США вважають причетними до дій у зоні збройного конфлікту на Донбасі, а також в Криму.

Усі активи громадян та організацій, що потрапили в цей перелік, будуть заморожені.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше представник Державного департаменту США з питань санкцій Деніел Фрід заявив, що американці мають план на випадок повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?