Муженко зробив тривожну заяву про військові плани Росії: на Заході підтверджують
Категорія
Політика
Дата публікації

Муженко зробив тривожну заяву про військові плани Росії: на Заході підтверджують

Муженко зробив тривожну заяву про військові плани Росії: на Заході підтверджують
Джерело:  The Times

Начальник українського Генштабу Віктор Муженко заявив про підготовку Росії до нарощування кількості своїх військових на Донбасі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю генерала виданню The Times.
"Росія збирається перекинути більше солдатів на Донбас. Міністерство оборони РФ готується збільшити кількість військ на сході України на третину в рамках своїх довгострокових планів знищення української держави", - підкреслив Муженко.
Крім того, він заявив про те, що Росія відправляє все більше своїх солдатів на Донбас і при цьому стягує десятки тисяч військових в окупований Крим.
Генерал нагадав, що на Донбасі зібралися «не слабкі і неконтрольовані групи бойовиків».
"Мова йде про військову ієрархію з чіткими системами командування і контролю. У планах Росії - створити третій армійський корпус, який буде складатися з професійний російських солдатів", - заявив він.
На думку Муженка, мова йде про тисячі солдатів, які будуть об'єднані в три або в п'ять бригад, але даних про чисельність третього російського формування на сході України поки немає.
У той же час власні джерела "The Times" підтвердили побоювання українських військових.
"Це буде третій кулак для гнучкості, операцій саботажу, контратак і наступів, в той час як інші два корпуси будуть тримати лінію", - сказало джерело видання в Луганську.
Нагадаємо, раніше політичний експерт Євген Магда в статті для ONLINE.UA назвав головний сценарій війни президента РФ Володимира Путіна проти України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?