Провина Росії доведена: експерти Bellingcat видали нове гучне розслідування
Категорія
Світ
Дата публікації

Провина Росії доведена: експерти Bellingcat видали нове гучне розслідування

Провина Росії доведена: експерти Bellingcat видали нове гучне розслідування
Джерело:  Bellingcat

Журналісти Bellingcat встановили, що Росія завдавала ударів по сирійському місту Алеппо, і таким чином викрили Міноборони Росії у брехні.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Bellingcat.
У серпні з міжнародних ЗМІ широко розійшлися фото і відео про п'ятирічного Омрана - хлопчика з Алеппо та інших дітей, яких рятувальники витягли зі зруйнованої авіаударом будівлі.
Дослідники Bellingcat дізналися, що бомбу на будівлю 17 серпня скинули саме ВКС Росії, оскільки у опозиції авіації немає.
Дані, зібрані Bellingcat, підтверджують, що по будівлі, звідки врятували дітей, було завдано саме авіаудару. Група дослідників проаналізувала знімки із супутників, новинні репортажі та соціальні мережі і знайшла точне місце удару.
Міноборони РФ заперечувало використання авіації в той день і заявляло, що в будівлі вибухнула міна або газовий балон, які могли використовувати терористи.
Ще одним доказом дослідників стали попередження Sentry Syria - системи оповіщення про надзвичайні ситуації. У той час, коли бомба була скинута на будівлю, система надіслала сповіщення про авіаудари, приблизно о 19:15 за місцевим часом. До того ж, система надіслала сповіщення, що 17 серпня літак російських ВКС піднявся з аеродрому о 19:08 за місцевим часом.
Раніше Міноборони Росії оприлюднило відео, на якому малі ракетні кораблі Чорноморського флоту РФ "Зелений Дол" і "Серпухов" здійснюють пуски ракет по території Сирії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?