Є хороша і погана новини: на Заході висловилися щодо війни на Донбасі
Категорія
Події
Дата публікації

Є хороша і погана новини: на Заході висловилися щодо війни на Донбасі

Є хороша і погана новини: на Заході висловилися щодо війни на Донбасі
Джерело:  online.ua

Росія не збирається визнавати свою поразку у війні на Донбасі, але при цьому багато громадян країни не хочуть відправляти своїх братів і синів на смерть в боях з українцями.
Таку думку висловив старший науковий співробітник Інституту міжнародних відносин в Празі Марк Галеотті в статті для Vox, переклад якої зробив ONLINE.UA.
«До цих пір Росія посилала в Україну лише професійних солдатів. Але велика частина російської армії укомплектована призовниками, і навіть росіяни, які переконані в "неправильній" позиції Києва, не хочуть відправляти своїх синів і братів на смерть», - підкреслив він.
При цьому експерт зазначив, що «хороша новина полягає в тому, що, незважаючи на панічні заяви про неминучий наступ, Москва, схоже, відмовилася від думок про перемогу в цій війні з військової точки зору».
Водночас є і погана новина, яка полягає в тому, що Росія «поки не готова визнати свою поразку, замість цього вона зміцнюється на місцях в надії виснажити Україну».
«Якщо виключити будь-які несподівані політичні зміни, можна очікувати, що нинішній кривавий статус-кво - не зовсім війна, і зовсім не мир - утримуватиметься в доступному для огляду майбутньому», - резюмував експерт.
Більше читайте в статті на ONLINE.UA: Україні вистачить сил зупинити вторгнення Росії і в майбутньому відвоювати Донбас - західні ЗМІ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?