Відомий вчений назвав велику помилку України у війні з Росією
Категорія
Україна
Дата публікації

Відомий вчений назвав велику помилку України у війні з Росією

Відомий вчений назвав велику помилку України у війні з Росією
Джерело:  online.ua

Відомий вчений, доктор філологічних наук, професор Георгій Почепцов вважає, що Україна повинна давати інтерпретації будь-яких подій раніше свої опонентів в культурній війні - росіян, щоб виграти «війну смислів».
Таку думку Почепцов висловив в інтерв'ю ONLINE.UA.
На його думку, між Україною і Росією йде в тому числі культурна війна, а всі культурні війни - це війни смислів. Відповідаючи на питання, чи можливо деконструювати ворожі смисли, Почепцов сказав: «Якщо такі смисли увійшли, розвалити їх важко, а іноді й неможливо. В такому випадку є тільки один спосіб - треба будувати поруч свої сенси, на яких можна будувати реінтерпретацію».
«Тому що просте заперечення, яким ми часто зловживаємо, просто підсилює той сенс, який ми намагаємося заперечити. Тому ще одне важливе правило, якого ми, на жаль, не дотримуємося: давати інтерпретації подій раніше опонентів. Тому що тоді вже їм доведеться мати справу з "викоріненням" нашої інтерпретації. А для цього потрібні зусилля і час», - вважає Почепцов.
Повний текст інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: Україна не виконує важливе правило в "культурній війні" з Росією - Георгій Почепцов.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?