Україна і Росія опинилися за крок від морського бою: з'явилися подробиці
Категорія
Події
Дата публікації

Україна і Росія опинилися за крок від морського бою: з'явилися подробиці

Україна і Росія опинилися за крок від морського бою: з'явилися подробиці

Українські прикордонники 1 вересня виявили російський сторожовий корабель «Ізумруд» недалеко від острова Джарилгач, який територіально відноситься до Генічеського району Херсонської області.
Про це повідомив спікер Державної прикордонної служби Олег Слободян, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українські новини".
"Під час повітряного моніторингу надводної обстановки патрульний літак Держприкордонслужби в Каркінітській затоці Чорного моря на відстані до 10 миль від південної частини острова Джарилгач виявив надводну мету. Мета виявилася сторожовим кораблем "Ізумруд" берегової охорони РФ", - розповів він.
До цього корабля висунулася тактична група українських прикордонників у складі корабля і катера, з повітря їх прикривав армійський вертоліт Мі-14.
Прес-секретар додав, що російський корабель досі залишається в місці виявлення.
Також стало відомо, що 1 вересня керівництво Прикордонної служби Росії інспектувало стан бойових позицій в окупованому Криму напроти українського пункту пропуску "Каланчак" (Херсонська область).
Тим часом, біля українсько-російського кордону в Харківській області зафіксовано розгортання російськими військовими польового табору.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше начальник українського Генштабу Віктор Муженко повідомив про стягування Росією нових військових підрозділів до кордонів України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?