У Росії є реальний страх перед Україною - західні ЗМІ
Категорія
Політика
Дата публікації

У Росії є реальний страх перед Україною - західні ЗМІ

У Росії є реальний страх перед Україною - західні ЗМІ
Джерело:  online.ua

Росія всерйоз боїться зростаючих військових можливостей України і саме з цим західні аналітики пов'язують концентрацію російських військових в Криму і на Донбасі, а також загострення в зоні АТО перед оголошенням режиму тиші 1 вересня.
Про це в статті для Vox, переклад якої зробив ONLINE.UA, заявив старший науковий співробітник Інституту міжнародних відносин в Празі Марк Галеотті.
На його думку, стягування Росією військ до українських кордонів «може бути реакцією на зростаючі можливості України».
«Як сказав Майкл Кофман з аналітичного центру Wilson Center, Москва "швидше за все, боїться "хорватського сценарію", в результаті якого Україна оточить сепаратистські "республіки", а потім за кілька років побудує армію, досить велику, щоб знищити їх", - підкреслив експерт.
У той же час він додав: «Кілька років - це дає нам відчуття того, як Москва тепер бачить війну на Донбасі».
«Вона думала, що це буде швидка військова авантюра, коротка демонстрація того, які проблеми вона може створити, з подальшою політичною капітуляцією, коли Україна визнала б, що все ще є частиною сфери впливу Росії», - зазначив Галеотті.
При цьому «українці відмовилися здаватися, і вони виглядають все більш і більш впевнено з військової точки зору».
Більше читайте в статті на ONLINE.UA: Украине хватит сил остановить вторжение России и в будущем отвоевать Донбасс - западные СМИ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?