Смерть Карімова підтвердили і спростували: з'явилося відео з "перевезенням тіла"
Категорія
Світ
Дата публікації

Смерть Карімова підтвердили і спростували: з'явилося відео з "перевезенням тіла"

Смерть Карімова підтвердили і спростували: з'явилося відео з "перевезенням тіла"
Джерело:  online.ua

Уряд Республіки Узбекистан офіційно підтвердив смерть беззмінного лідера країни Іслама Карімова, проте незабаром інформацію спростували.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російський "Інтерфакс", який, в свою чергу, процитував сайт уряду Узбекистану.
При цьому якийсь час спостерігалися проблеми з доступом як на сайт уряду Узбекистану, так і на сайт президента країни.
Пізніше в Кабміні Узбекистану заявили, що не повідомляли про смерть Іслама Карімова.
"До теперішнього часу інформація про смерть президента Узбекистану Іслама Карімова не поширюється ні на яких інформресурсах", - повідомив РІА Новини представник узбецького уряду.
Неофіційно російському агентству «Інтерфакс» повідомили, що новина на сайті уряду Узбекистану, швидше за все, була опублікована заздалегідь, помилково. Пізніше агентство «Інтерфакс» анулювало повідомлення про смерть Карімова.
При цьому на каналі в YouTube "Інформагентство Фергана" опубліковано відео, озаглавлене як "тіло Іслама Карімова привезли в Самарканд". На кадрах показано, як люди спостерігають за кортежем автомобілів на шосе.


Відзначимо, саме інформагентство "Фергана" 29 серпня першим поширило новину про смерть Карімова.
Вранці 2 вересня влада Узбекистану заявила про те, що стан президента Іслама Карімова оцінюється як критичний.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше приватна американська розвідувально-аналітична компанія Stratfor назвала ім'я найбільш ймовірного наступника Іслама Карімова на посаді президента Узбекистану.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?