Смерть Іслама Карімова: з'явилася офіційна заява
Категорія
Світ
Дата публікації

Смерть Іслама Карімова: з'явилася офіційна заява

Смерть Іслама Карімова: з'явилася офіційна заява
Джерело:  online.ua

Смерть  президента Узбекистану Іслама Карімова  офіційно підтверджена, про кончину глави держави йдеться в спільній заяві Олій Мажліса (парламенту) і кабінету міністрів Узбекистану.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.


Похорон Карімова відбудеться 3 вересня в Самарканді. Крім того, повідомляється, що сформована державна комісія з організації похорону Карімова. Її головою призначено прем'єр-міністра Узбекистану Шавкат Мірзіяєва.


До складу комісії увійшли голова сенату Нігматулла Юлдашев, спікер Законодавчої палати узбецького парламенту Нурдінжон Ісмаїлов, члени уряду, міністри, представники громадськості.


В Узбекистані з 3 вересня в зв'язку з кончиною глави держави оголошений триденний траур.


Повідомлення про смерть президента підтвердила також його дочка Лола Карімова-Тілляева. "Він пішов від нас ... Добираю слова, і сама не вірю в це", - написала вона на своїй сторінці в Facebook.


Як повідомляв ONLINE.UA,  раніше приватна американська розвідувально-аналітична компанія Stratfor назвала ім'я найбільш вірогідного наступника Іслама Карімова на посаді президента Узбекистану.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?