Влада Узбекистану опублікувала медичний висновок про причини смерті Карімова
Категорія
Світ
Дата публікації

Влада Узбекистану опублікувала медичний висновок про причини смерті Карімова

Влада Узбекистану опублікувала медичний висновок про причини смерті Карімова

Уряд Узбекистану оприлюднив медичний висновок про хвороби й причини  смерті президента республіки Іслама Карімова.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Кабінету міністрів Узбекистану.
Відзначається, що Карімов вранці 27 серпня був екстрено доставлений в Центральну клінічну лікарню міністерства охорони здоров'я Узбекистану в несвідомому стані. У пацієнта було виявлено гостре порушення мозкового кровообігу з масивним інсультом.
"Консультації проводили фахівці провідних зарубіжних клінік, в тому числі академік Лео Бокерія - директор Наукового центру серцево-судинної хірургії імені Бакулєва, професор Амір Самі - віце-президент і виконавчий директор Ганноверського Міжнародного інституту нейрохірургії, професор Хьюго Катусев - керівник відділу кардіології Університетської клініки Хейдельберга , й інші ", - йдеться в повідомленні.
Уточнюється, що стан Карімова з моменту надходження в лікарню характеризувалося як атонічне кома. У п'ятницю, 2 вересня, о 20.15 настала зупинка серцевої діяльності і лікарі констатували біологічну смерть.
Нагадаємо, уряд Узбекистану офіційно заявив про смерть Іслама Карімова 2 вересня. За інформацією ЗМІ, похорон глави Узбекистану відбудеться в Самарканді 3 вересня. У зв'язку зі смертю президента в країні оголосять триденний траур.


Також повідомлялося, що  незважаючи на факт смерті президента Узбекистану Іслама Карімова, Росія Володимира Путіна не зможе підсилити свій вплив на цю країну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?