Суд над ловцем покемонів у Росії шокував мережу: XXI століття на дворі
Категорія
Світ
Дата публікації

Суд над ловцем покемонів у Росії шокував мережу: XXI століття на дворі

Суд над ловцем покемонів у Росії шокував мережу: XXI століття на дворі
Джерело:  РІА Новини

У Росії порушено кримінальну справу стосовно відеоблогера Руслана Соколовського за публікацію ролика про гру в Pokemon Go в одному з храмів міста Єкатеринбурга.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РІА Новини.


Справу відкрито за частиною 1 статті 282 КК РФ (збудження ненависті або ворожнечі, приниження гідності людини або групи осіб за ознаками ставлення до релігії, до п'яти років позбавлення волі) і частини 2 статті 148 КК РФ (образа почуттів віруючих в місцях, спеціально призначених для проведення богослужінь, інших релігійних обрядів і церемоній, до трьох років позбавлення волі).
Соколовський опублікував ролик 11 серпня. З цього часу його подивилися більше 465 тисяч чоловік. Блогер підкреслив, що збирається грати в храмі на знак протесту проти законодавства, що забороняє це робити. Його затримали 2 вересня. У суботу, 3 вересня, відбувся суд, який вирішив, заарештовувати відеоблогера на два місяці.
Варто відзначити, що в мережі вражені затриманням Соколовського за використання смартфона в церкві:


Dmitroff_V: "Прокурор вимагатиме "спалити єретика". Такий маразм буває тільки наостанок".
bitmaker: "Вибачте за мати, але аж плакати хочеться, в Росії в 21 столітті садять за ловлю покемонів, що бл*ь за маячня?"
Vlad @Ukraine_Twi: "Це демонстрація сили чи бажання прислужувати?"
Кіндрат Вротенберг: "Країна пообжившого гнильного путінізму з побожними сатаністами".
Сlochard_HD: "Вибачте, у вас помилка. XVI століття. Так правильніше".
Українець: "Анафему йому, і на багаття відступника".
Нагадаємо, раніше  в міністерстві внутрішніх справ України заявляли, що популярність сервісу Pokemon GO загрожує життю і здоров'ю громадян та створили пам'ятку для ловців покемонів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?