Україна отримала від Литви серйозну військову допомогу
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна отримала від Литви серйозну військову допомогу

Україна отримала від Литви серйозну військову допомогу

Міністерство оборони Литви передало Україні боєприпаси, які перебували на озброєнні литовської армії до її переходу на стандарти НАТО.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Міноборони Литви.
"Передано боєприпаси, які використовувалися литовською армією до її переходу на стандарти НАТО", - йдеться в повідомленні.
Відзначається, що боєприпаси були передані в рамках прийнятого в 2014 році рішення литовського уряду про допомогу Україні. Перевезення боєприпасів на територію України здійснює литовська армія, однак транспортні витрати покриває українська сторона.
"З початку російської військової агресії Литва активно підтримує незалежність і територіальну цілісність України всіма можливими і законними засобами, включаючи військову допомогу" - зазначили у відомстві.
У литовському міністерстві також нагадали, що Литва вже поставила Україні елементи озброєння, брала на лікування поранених військових української армії, а також брала і продовжує брати участь у реформуванні та тренуванні українських збройних сил.
Раніше повідомлялося, що  27 липня, в Україну прийшла партія безпілотних літальних апаратів від США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?