ЄС не може дочекатися: в заяві Федеріки Могеріні щодо Донбасу побачили хороший сигнал
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС не може дочекатися: в заяві Федеріки Могеріні щодо Донбасу побачили хороший сигнал

ЄС не може дочекатися: в заяві Федеріки Могеріні щодо Донбасу побачили хороший сигнал
Джерело:  online.ua

Євросоюз може очолити зусилля з відновлення зруйнованих бойовими діями регіонів України після виконання Мінських угод, заявила Високий представник ЄС з питань зовнішньої політики Федеріка Могеріні за підсумками першого дня неформальної зустрічі глав МЗС країн ЄС у Братиславі.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Українську правду ».


"Ми обговорювали можливість лідируючої ролі ЄС у відновленні країни (України - Ред.), особливо визначених регіонів, після того, як будуть виконані всі пункти Мінських угод. Також ми розглядаємо можливість впровадження нових економічних і гуманітарних проектів для негайної допомоги", - заявила Федеріка Могеріні .


«Також ми обговорювали можливість збільшити нашу підтримку на місцях, включаючи фінансову, технічну підтримку, щоб поліпшити побутові умови населення", - додала глава дипломатії ЄС.


При цьому в соцмережах побачили позитивний сигнал для України в словах Федеріки Могеріні.


«Я ось на всіх своїх останніх лекціях говорю, що Україні не доведеться за свої гроші "відновлювати Донбас". На моїй пам'яті за останні 30 років країни-жертви воєн, починаючи від Югославії до Іраку, повністю відбудовувалися і відновлювалися на кошти країн Великої Сімки», - написав у Facebook економіст Михайло Кухар.


«У світі дуже багато зайвих мільярдів і занадто багато бюрократів, що чекають не дочекаються, щоб щось помасштабніше "повідновлювати"... Ось і євробюрократи видали себе - вже закінчення нашої війни на Донбасі не можуть дочекатися - готові хоч прямо зараз починати гроші витрачати ...», - також поіронізував Кухар.


Деркач Олександр: Боюся, нам його взагалі не доведеться відновлювати. Хоча може це й на краще.




Женя Чурсин: Справжня бійня буде за місце контролюючого процес з української сторони.


Як повідомляв ONLINE.UA, 31 серпня  Кабінет міністрів України, очолюваний прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, схвалив Концепцію державної цільової програми "Відновлення і розвиток світу в східних регіонах України".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?