Геншаб України зробив гучну заяву щодо резервістів: опубліковано відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Геншаб України зробив гучну заяву щодо резервістів: опубліковано відео

Геншаб України зробив гучну заяву щодо резервістів: опубліковано відео

Генеральний штаб Збройних Сил України оголосив про початок масштабних зборів для резервістів. 
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Генштабу.
"Протягом вересня 2016 року до них залучать 9 бригад усіх оперативних командувань у 5 областях. Буде задіяно понад 8000 військовослужбовців оперативного резерву, 10% з яких - офіцери. Збори пройдуть у два етапи: перший – 3-15 вересня, другий – 12-24 вересня", - йдеться у повідомленні.
Також зазначається, що кожну з бригад мають доукомплектувати 1 000 резервістів.
"Доукомплектування частин і підрозділів буде відбуватися у пунктах постійної дислокації, а практична частина навчань відбудеться на полігонах та у навчальних центрах після передислокації", - підкреслили в Генштабі.


Окремо у повідомленні вказано, що на час зборів резервістів заборонено залучати до нарядів, господарчих робіт, стройової підготовки та інших подібних занять.
"Час зборів максимально використати для підвищення рівня бойової підготовки, злагодженості дій підрозділів та екіпажів", - зазначили у Генштабі.



Збори мають завершитись бригадними тактичними навчаннями з бойовими стрільбами, у яких візьмуть участь змішані підрозділи з діючих військовослужбовців та резервістів.
"Головна мета навчань — відпрацювання механізму оперативного доукомплектування частин і з'єднань силами оперативного резерву на випадок відвертої агресії", — заявили у командуванні Збройних сил.
Зазначимо, що зараз на обліку ВСУ знаходяться близько 85 тисяч резервістів — військових, які вже відслужили один рік за мобілізацією і брали участь в АТО. Збори призначені для підтримки та підвищення їхньої професійної підготовки. За попереднім опитуванням резервістів, 80% з них готові будь-якої миті прибути за викликом до військових частин для захисту країни.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко зробив тривожну заяву про військові плани Росії, які підтвердили на Заході.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?