У Росії розгорається скандал з нападом на журналісток: з'явилося фото
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії розгорається скандал з нападом на журналісток: з'явилося фото

У Росії розгорається скандал з нападом на журналісток: з'явилося фото
Джерело:  online.ua

У Беслані в Росії напали на журналістку «Нової газети» Олену Костюченко та кореспондента видання «Такі справи» Діану Хачатрян під час пам'ятних  заходів в Беслані за жертвами теракту 1 вересня 2004 року.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Новую газету ».


"Ми удвох з Оленою (Костюченко. - Ред.) йшли на цвинтар. До нас підійшов чоловік у цивільному, з капелюхом на голові. Як нам сказали пізніше - це доглядач кладовища, його дитина загинула в теракті. Він підійшов нам і велів "забиратися звідси". Взяв нас за шкірку, поволік по землі, потім зупинився, почав бити Олену, вдарив її по обличчю. Він вирішив, що це ми у всьому винні, організували акцію 1 вересня", - розповіла Діана Хачатрян.


Журналістка також заявила, що вона і Костюченко збираються повернутися в Москву, оскільки в Беслані їм залишатися небезпечно. У «Новій газеті» також повідомили, що в метрах семи від інциденту стояли поліцейські, але вони нічого не робили.


Як повідомив у своєму Twitter засновник «Таких справ» Дмитро Алешковський, у журналістів відібрали телефони і облили їх зеленкою. Також з'явилася інформація, що винними в нападі на журналісток є люди в майках з написом "Антитерор", які представилися охоронцями на панахиді за жертвами теракту.


«За кілька годин до нападу Діані "співробітники" сказали:« Якщо будуть провокації, ми вас виженемо звідси». Мабуть, для цього і влаштували. Діана і Олена весь день з «хвостом», - також написав Алешковський.



Фото: Facebook Дмитрия Алешковского


«Олена Костюченко писала для «Нової» репортажі з Іраку, а зеленкою в обличчя отримала в нашому Беслані. Такі ось справи», - написав у Twitter користувач «Відкрита Росія».


Раніше повідомлялося, що матерів з організації «Голос Беслана», які зібралися в спортзалі в школі на панахиду за загиблими під час теракту в Беслані 1 вересня 2004 року, оточила велика кількість людей в штатському. Багато з них були в майках з написом «Антитерор». Елла Кесаєва, мати Заріни Касаєвої, яка була в заручниках у школі, знімала людей в штатському на камеру. Вони вихопили з її рук камеру і порвали на Еллі плаття. Олена Костюченко перебувала поруч з поліцейськими, коли до неї підійшов молодий чоловік у майці «Антитерор» і облив її зеленкою. Поліцейські не спробували його затримати.


Матері заручників при цьому були в майках з написом "Путін - кат Беслана".



Фото: Facebook Елены Костюченко


Відзначимо, в Беслані проходять пам'ятні заходи за жертвами теракту, скоєного 1 вересня 2004 року. Тоді в школі № 1 в Беслані відбулося захоплення заручників під час урочистої лінійки, присвяченої початку навчального року. Протягом двох з половиною днів терористи утримували в замінованій будівлі 1128 заручників - дітей, їх батьків та працівників школи. З числа заручників загинули 314 осіб. Існує думка, що саме президент Росії Володимир Путін є винуватцем в смерті дітей, так як віддав наказ штурмувати школу.


Як повідомляв ONLINE.UA,  в Росії 2 вересня суд ухвалив рішення з приводу жінок, затриманих під час акції проти президента РФ Володимира Путіна за демонстрацію футболок з написом "Путін - кат Беслана". Жінок засудили до штрафів в 20 тисяч рублів (близько 6 тис. грн - Ред.) і громадських робіт.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?