У світі пройшла акція на підтримку відомого в'язня Путіна: опубликовані фото
Категорія
Політика
Дата публікації

У світі пройшла акція на підтримку відомого в'язня Путіна: опубликовані фото

У світі пройшла акція на підтримку відомого в'язня Путіна: опубликовані фото

У багатьох країнах світу відбулася акція з вимогою звільнення з психіатричної лікарні в окупованому Криму заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова, якого називають бранцем президента РФ Володимира Путіна.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Радіо Свобода

Так, у центрі Праги, столиці Чехії, кілька десятків людей, серед яких були громадяни України, Чехії та Росії зібралися під синьо-жовтим прапором з фотографіями кримськотатарського активіста та під гаслом #FreeUmerov.

Схожа акція відбулася у латвійській Ризі. У російському Петербурзі та у Підмосков'ї з листами, на яких було надруковано хештег #FreeUmerov, відбулися одиночні пікети.


У Португалії, Угорщині та Словенії участь у акції взяли співробітники українських дипломатичних представництв.

Вранці 3 вересня акція на підтримку Умерова відбулася у Києві.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  проти Ільмі Умерова росіянами було розпочато кримінальну справу за статтею "сепаратизм".

11 серпня під час суду Умеров відчув біль та був госпіталізований з підозрою на інфаркт.

Пізніше окупанти заявили про необхідність проходження Умеровым судово-психіатричної експертизи  та перевели його до відповідного закладу.







Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?