На дні Дніпра знайшли затоплений поїзд Нестора Махна
Категорія
Україна
Дата публікації

На дні Дніпра знайшли затоплений поїзд Нестора Махна

На дні Дніпра знайшли затоплений поїзд Нестора Махна
Джерело:  expres.ua

У Запоріжжі неподалік греблі ДніпроГЕС водолази знайшли затоплений поїзд політичного і військового діяча, анархіста, організатора і керівника революційного і визвольного руху на півдні України в 1918-1922 років Нестора Махна.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на газету  "Експрес".


Саме занурення відбувалося в районі зруйнованого Кічкаського залізничного моста, який мав важливе стратегічне значення за часів громадянської війни і який махновці затопили в 1920 році.


"Ми побачили, що зруйнований міст був дерев'яний з металевими елементами, а самі вагони поїзда, який пішов під воду, лежать в хаосі. Залишки моста і самого поїзда лежать на глибині від 48 до 55 метрів", - розповів дайвер Юрій Батаев.


"Крім поїзда, ми натрапили на інші цікаві речі. Наприклад, на невелике колесо, воно має гуму, тому не може бути колесом поїзда. Припускаємо, що це міг бути автомобіль, який був частиною вантажу затопленого ешелону", - додав він.


Що стосується самого поїзда, то, як уважають історики, він перевозив боєприпаси і медикаменти.


Раніше в окупованому Донецьку українські патріоти знайшли привітання президента України Петра Порошенка до Дня Незалежності, розклеєне ще 24 серпня по всьому місту, і, станом на 1 вересня, не прибране бойовиками.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?