Екс-генсек НАТО обнадіяв Україну на рахунок американської зброї і вторгнення Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Екс-генсек НАТО обнадіяв Україну на рахунок американської зброї і вторгнення Путіна

Екс-генсек НАТО обнадіяв Україну на рахунок американської зброї і вторгнення Путіна
Джерело:  apostrophe.ua

Колишній генсек НАТО і нині радник президента України Петра Порошенка Андрес Фог Расмуссен заявив, що Україна може отримати  летальну зброю  від Заходу, якщо Росія продовжить спроби дестабілізувати Донбас.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю Расмуссена  "Апострофу".


"Україна не є членом НАТО, і тому у Альянсу немає зобов'язань з безпеки перед Україною. Однак якщо Росія не буде виконувати Мінські угоди, якщо продовжить дестабілізувати східну Україну, я думаю, що прийде час для Заходу і для НАТО надати Україні летальну оборонну зброю. І тоді українські військові зможуть краще захищатися від російської агресії", - сказав колишній генсек НАТО.


При цьому він висловив надію на те, що Росія не зважиться на повномасштабне вторгнення.


"Звичайно, такий ризик (вторгнення Росії - ONLINE.UA) існує. Ми знаємо, що Росія вже вторглася в Україну, силою забрала Крим, незаконно його анексувала, включивши до свого складу. Ми також знаємо, що російські війська зараз знаходяться на Донбасі" , - сказав Расмуссен.


"Якщо Росія зробить широкомасштабне вторгнення в Україну, то це обійдеться їй дуже дорого. Я не думаю, що в інтересах Росії відкрито нападати на Україну, тому що це буде мати важкі політичні наслідки для РФ", - додав він.


Політик також зазначив, що Путін може досягти своїх цілей і без повномасштабного вторгнення.


"Я також думаю, що Путін може досягти своїх політичних цілей без відкритого вторгнення в Україну. Для цього він використовує гібридну війну," зелених чоловічків ", кампанії по дезінформації, створює заморожений конфлікт на сході України. Він сподівається зробити Україну слабкою і залежною від Кремля . Це його мета ", - підкреслив Расмуссен.


Раніше політичний експерт Євген  Магда в своїй статті для ONLINE.UA написав, що ймовірність вторгнення військ президента Росії Володимира Путіна в Україну в найближчі місяці невисока.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?