Перемир'я на Донбасі: розвідка повідомила тривожні дані
Категорія
Події
Дата публікації

Перемир'я на Донбасі: розвідка повідомила тривожні дані

Перемир'я на Донбасі: розвідка повідомила тривожні дані
Джерело:  online.ua

Обстановка в районі проведення антитерористичної операції зберігає ознаки деескалації та характеризується дотриманням режиму припинення вогню на лінії зіткнення в цілому, однак відзначаються окремі збройні провокації з боку бойовиків із застосуванням автоматичної стрілецької зброї і протитанкових гранатометів в темний час доби.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Головного управління розвідки Міністерства оборони в Facebook.


«Основні зусилля супротивника зосереджені на підтримці боєготовності військ, проведення заходів підготовки до диверсійно-розвідувальних дій, ротації передових підрозділів, вдосконалення інженерного обладнання позицій», - сказано в повідомленні.


«Проведена перевірка системи оповіщення та тренування сил і засобів, що залучаються до диверсійно-розвідувальних дій 7 окремої мотострілкової бригади (Дебальцеве) 2 АК (Луганськ) ВС РФ і розвідувальної роти 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК (Донецьк) ВС РФ. Зафіксовані тренування артилерійських батарей зі складу 100 окремої мотострілкової бригади (Донецьк) 1 АК ВС РФ з нанесення умовного вогневого ураження по позиціях сил АТО в районі н.п. Мар'їнка-Перемога-Георгіївка», - також повідомили в Міноборони.


«У Донецьку введено додаткові заходи безпеки, в місті збільшено кількість патрулів, обмежено рух автомобільного транспорту. У районах н.п. Гарне, Сміливе, Степове проведена ротація підрозділів 4 окремої мотострілкової бригади (Алчевськ) 2 АК (Луганськ) ВС РФ. В районі н.п. Ясинувата здійснюється вдосконалення інженерного обладнання передових позицій 11 окремого механізованого полку (Макіївка) 1 АК ВС РФ», - додали в ГУР Міноборони.


«На Маріупольському напрямку здійснена поставка боєприпасів для підрозділів 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК (Донецьк) ВС РФ, що знаходяться в н.п. Комінтернівське, Саханка, Нова Таврія», - повідомили в українському оборонному відомстві.


«Триває ведення розвідки сил АТО. Відзначено задіяння чотирьох безпілотних літальних апаратів в зонах відповідальності ОТУ "Луганськ" - в смугах відповідальності 4 (Алчевськ) і 7 (Дебальцеве) окремих мотострілкових бригад (Дебальцеве) 2 АК; ОТУ "Донецьк" - в смузі відповідальності 100 окремої мотострілкової бригади (Донецьк) 1 АК», - також додали в Міноборони.


Як повідомляв ONLINE.UA,  український журналіст Роман Бочкала заявив, що бойовики на Донбасі використовують режим припинення вогню для передислокації військ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?