Обамі влаштували конфуз на саміті в Китаї: опубліковано відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Обамі влаштували конфуз на саміті в Китаї: опубліковано відео

Обамі влаштували конфуз на саміті в Китаї: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

У китайському аеропорту Ханчжоу сталося два інциденти, які затьмарили прибуття в країну  президента США Барака Обами  для участі в саміті G20.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DW.


3 вересня до літака американського лідера не підігнали трап з червоною килимовою доріжкою, тому Обамі довелося спускатися по сходах в хвостовій частині авіалайнера.


Потім всіх прилетілих з Обамою репортерів направили під крило президентського літака. Журналісти спостерігали, як він спускається по трапу через загородження у вигляді синьої стрічки, яким служби безпеки позначили виділену для преси територію.


Після цього один із співробітників китайської служби безпеки раптово зажадав, щоб журналісти зникли.


Представниця делегації Обами нагадала охоронцеві про те, що це американський літак, що належить президентові США, на що той відповів їй криком: "Це наша країна! Це наш аеропорт!".


Коли радник президента США з національної безпеки Сьюзан Райс і помічник президента Бен Роудс спробували наблизитися до Обами по злітному полю і підняли синю маркувальну стрічку, співробітники служби безпеки перегородили їм шлях, прийнявши їх за журналісток. «Такого ми очікувати просто не могли», - прокоментувала інцидент Райс.




Обама також вже встиг прокоментувати цей інцидент. "Я б не надавав цьому великого значення. Таке не вперше відбувається з нашою делегацією, і не тільки тут, у багатьох інших місцях і навіть в країнах, які є нашими союзниками. Частково це тому, що у нас набагато більше представництво, ніж у багатьох інших країн. У нас багато літаків, вертольотів, автомобілів і багато людей. Для країни-господині заходу це може бути занадто", - сказав американський лідер.



Як повідомляв ONLINE.UA,  російський сегмент Twitter активно обговорює саміт G20, на якому президенти США і Росії Барак Обама і Володимир Путін не потиснули один одному руки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?