Путіна розчарували щодо впливу на одну з країн колишнього СРСР
Категорія
Світ
Дата публікації

Путіна розчарували щодо впливу на одну з країн колишнього СРСР

Путіна розчарували щодо впливу на одну з країн колишнього СРСР
Джерело:  online.ua

Директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос вважає, що  президенту Росії Володимиру Путіну  не світить посилення впливу в Узбекистані після смерті президента країни Іслама Карімова.


Про це Семиволос розповів у своєму відеоблозі на ONLINE.UA.


«Та ж Росія навряд чи буде створювати в Узбекистані щось на зразок нового Нагірного Карабаху. Зараз дискусія про те, що Мірзіяєв (прем'єр-міністр країни Шавкат Мірзіяєв, якого називають головним кандидатом на посаду узбецького президента, - ONLINE.UA) вважається проросійським, інші вважають більш-менш прозахідними. Це все не має значення, так як на сьогоднішній момент в Узбекистані є певна зовнішньополітична традиція і певні тренди», - сказав Семиволос.


«Відповідно до цієї традиції, це колобок, який «і від бабусі пішов, і від дідуся пішов», тобто він, в принципі, сам по собі. І при Карімові він завжди себе позиціонував як окрема сутність, закінчена з точки зору своїх уявлень, прагнень, бажань країна. Наскільки вони збережуть цей тренд? Мені здається, що на початковому етапі будуть його дотримуватися, тому що це дає більше перспектив для маневру», - продовжив Семиволос.


«А тоді можна домовлятися - і з російськими, і з корейцями, і з японцями, і з китайцями, і з американцями. Принаймні, вести діалог. Це логічно було б, якби вони пішли таким шляхом, зберегли рівновіддаленість, дистанцію від ключових світових гравців. Але, звичайно, якщо ситуація буде погіршуватися, то їм доведеться визначатися», - вважає експерт.



Повний текст блогу Ігоря Семиволоса  читайте на ONLINE.UA: І від Путіна пішов, і від США пішов: що чекає Узбекистан після смерті Карімова

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?