Розвідка розповіла про перспективи путінського проекту "Новоросія"
Категорія
Події
Дата публікації

Розвідка розповіла про перспективи путінського проекту "Новоросія"

Розвідка розповіла про перспективи путінського проекту "Новоросія"
Джерело:  online.ua

Населення тимчасово окупованих територій Донбасу стало розчаровуватися в проекті президента РФ  Володимира Путіна  "Новоросія", який передбачає захоплення півдня і сходу України, що перешкоджає його реалізації.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Головного управління розвідки Міністерства оборони України.


У розвідці наголосили, що російські військові пропагандисти зафіксували поступову зміну настроїв населення окупованих територій і російських окупаційних військ про доцільність продовження війни проти України і реалізації кремлівського проекту "Новоросія". При цьому, домінуючу роль в таких змінах відіграла системна патріотична діяльність українських телеканалів "ICTV", "5 канал", "1+1", "СТБ" та ін.


"Особливе занепокоєння російського окупаційного командування викликає не тільки збільшення фактів відмови від подальшого проходження військової служби, а й "негативний" вплив українських ЗМІ, який переноситься на морально-психологічний стан збройних сил Російської Федерації військовослужбовцями, "зараженими українським патріотизмом»", - йдеться в повідомленні.


Також відомо, що рамках заходів протидії, окупанти повністю блокували мовлення 32 українських телевізійних каналів цифрового сегмента телебачення, а також ввели 37 російських телеканали.


"З 2 вересня аналоговий сигнал українських телеканалів "1+1" і "Новий канал", який приймався в населених пунктах тимчасово окупованих територій сходу України на Маріупольському напрямку був пригнічений за допомогою спеціального обладнання, придбаного після особистого втручання радника президента Росії В. Суркова. Зазначене обладнання обслуговується виключно фахівцями, а підбір російських телепередач "пост-мейнстрімівської журналістики" з "альтернативною інформацією" здійснюється офіцерами відділу дезінформації і контрпропаганди Центру інформаційного протиборства (Новочеркаськ) ЦТБ Південного ВО ЗС РФ", - підкреслили в українській розвідці.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в розвідці розповіли, що  в зоні АТО в цілому зберігається режим припинення вогню, але відзначаються окремі збройні провокації з боку бойовиків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?