Олланд покликав Путіна до Франції, а Меркель бадьоро нагадала про Україну
Категорія
Світ
Дата публікації

Олланд покликав Путіна до Франції, а Меркель бадьоро нагадала про Україну

Олланд покликав Путіна до Франції, а Меркель бадьоро нагадала про Україну
Джерело:  Кремль

У китайському місті Ханчжоу в рамках  саміту G20  президент Росії Володимир Путін зустрівся з французьким президентом Франсуа Олландом, а також з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Кремля.


В ході двосторонньої зустрічі з Путіним, Олланд запросив російського президента до Франції в жовтні, а також закликав до подальшої взаємодії в "нормандському форматі".


"Я хотів би обговорити підготовку візиту, який Ви плануєте зробити до Франції в жовтні. В рамках цього візиту має бути ряд символічних жестів, в тому числі інавгурація Російського центру, - наводить прес-служба Кремля слова французького президента. - Крім того, я думаю, що ми повинні обговорити також ситуацію в Сирії і в Україні, оскільки всі ми беремо участь у вирішенні цих проблем. Що стосується України, то необхідно обговорити подальшу взаємодію в рамках «нормандського формату»".


У свою чергу, канцлер Німеччини під час двосторонньої зустрічі з Путіним нагадала йому про українське питання: "Я дуже рада, що ми маємо можливість вести цю розмову. В Європі ще день, тому я ще бадьора. Думаю, що ті питання, які нам належить обговорювати, є настільки важливими, що це добре, що ми зараз маємо можливість їх в двосторонньому плані обговорювати. Маю на увазі, наприклад, Україну".


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в ході саміту G20 президенти США і Росії Барак Обама і Володимир Путін не потиснули один одному руки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?