Пожежа на "Інтері": соцмережі розійшлися в оцінках і вказали на загрозу
Категорія
Події
Дата публікації

Пожежа на "Інтері": соцмережі розійшлися в оцінках і вказали на загрозу

Пожежа на "Інтері": соцмережі розійшлися в оцінках і вказали на загрозу
Джерело:  online.ua

У соціальних мережах продовжують обговорювати  пожежу в Києві в будівлі телеканалу «Інтер» на вулиці Щусєва, 22, влаштований 4 вересня.


Про це повідомляє ONLINE.UA.


«У Києві горить інформаційне сміттєзвалище», - іронізує в Facebook відомий блогер Сергій Іванов.


Roman Pokydanets: Шкода, що так повільно горить.


Сергій Погорєлов: Міністр МВС схвалює.


Олександр Старіш: Вкрай обурений: чому досі не запросили А. Садового?! Такий досвід пропадає!


Vira Pavliuk: Та гори воно синім полум'ям!


В цілому користувачі соцмереж розійшлися в своїх оцінках події.


«Вітаю вас, тепер Інтер переходить з категорії розсадника сепаратизму в категорію пригнобленого радикалами ЗМІ. ЗМІ, офіс якого в європейській столиці серед білого дня незрозумілі люди прийшли і так просто підпалили», - пише блогер Катерина Рошук.


"Подробиці тижня" виходять в ефір з вулиці. Тобто на тлі постраждалої будівлі. Просто ідеальна картина для російських ЗМІ. Місцева ж вата вже радіє. Ще, відмінний привід взяти грант під свободу слова. Це дуже і дуже погано для іміджу держави. Тому що в цивілізованому суспільстві питання вирішуються інакше, до речі, Нацрада та інші органи по Інтеру якраз збиралися брати участь у засіданнях в вересні», - продовжує Рошук.


«Ті, хто радіють ситуації, ви тільки підливаєте масла в вогонь. А ще рекомендувала б задуматися про те, що якщо завтра черговий Парасюк або Семенченко, або Лозовій зі своїми кишеньковими радикалами вирішать, що зло - це ви і вирішать вас спалити, то завжди знайдуться ті, хто їм буде аплодувати, як ви зараз», - пише Катерина Рошук.


«Тепер Інтер всі гранти отримає. І на боротьбу з мовою ненависті, і на розвиток громадянського суспільства, і на демократію», - саркастично помічає блогер Антон Ходза.


«Я проти підпалів. Навіть якщо мені не подобається чиясь редакційна політика. Я засуджую такі методи з'ясування відносин із засобами масової інформації та вважаю подібне провокацією, в т. ч. проти країни», - заявила в соцмережі віце-спікер ВР Ірина Геращенко.


«Магдую швидку появу (якщо ще не було) аналогії між підпалом "Інтера" і підпалом рейхстагу ...», - іронізує політолог Євген Магда.


«Хочу сподіватися, що винні у підпалі на телеканалі "Інтер" будуть знайдені, замовники встановлені, і справа дійде до суду. Жарти в фейсбуці читати було не те, щоб соромно, як зазвичай. Хотілося б, щоб цей тон не перекинувся на ЗМІ, і речі називали своїми іменами, підпал - це злочин», - вказує журналіст і блогер Євген Іхельзон.


«Я думаю, для всіх адекватних людей абсолютно очевидно, що сьогоднішній підпал офісу новин "Інтера"- це не боротьба з "Інтером". Це боротьба за "Інтер". Всі, хто в курсі цієї боротьби, здогадуються, хто замовники. Викриті владою псевдопатріоти, обдуркні виконавці цього злочину, можливо, дійсно щиро вірили, що вершать правосуддя ... », - написав 4 вересня в Facebook журналіст Роман Бочкала.


«Розкрутити страшний маховик погромів і самосудів - за дві секунди. Як потім зупиняти?! Ми так не те, що в Європу. Ми так взагалі нікуди не прийдемо. Це не метод. Це варварство. Зараз, звичайно ж, доглянуть "руку Москви". Але я абсолютно переконаний, будь на те воля влади, пожежі вдалося б уникнути. Це в прямому сенсі слова гра з вогнем. Дуже небезпечна гра, яка ні до чого доброго не приведе», - резюмує журналіст.



Дмитро Сіркович:Розкрутити страшний маховик погромів і самосудів - за дві секунди. Згоден 100%. Тому багато працівників Інтера повинні сісти років на 10 мінімум. Саме за розкручування цього моховика. Адже те, що сталося, - самосуд над Інтером. А самосуд буває тоді, коли не працює реальний суд.



Нагадаємо,  голова МВС Арсен Аваков розповів, що серед шести затриманих активістів, які протестували під будівлею компанії "НІС",  що  створює для "Інтера" новини, і в будівлі якої сталася пожажа, були колишні бійці 30-ї бригади Збройних сил України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?