Бойова група сепаратистів їздила між Донецьком і Харковом - очевидець
Категорія
Події
Дата публікації

Бойова група сепаратистів їздила між Донецьком і Харковом - очевидець

Бойова група сепаратистів їздила між Донецьком і Харковом - очевидець
Джерело:  online.ua

Громадський активіст і правозахисник Олексій Біда, очевидець початку так званої "російської весни" 2014 року в Луганську, розповів, що за часів Євромайдану група сепаратистів їздила між Харковом і Донецьком.
Про це він сказав в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Спочатку, ми (активісти Євромайдану - ред.) намагалися не лізти на рожен, старалися лавірувати. Якщо дізнавалися, що готуються провокації, ми намагалися піти від цього. Бойове угруповання сепаратистів курсувало між Харковом і Донецьком, і ми могли прораховувати - якщо вчора були зіткнення в Донецьку, то сьогодні вони будуть у нас. Значить, ми сьогодні на мітинг не виходимо", - згадує Біда.
За його словами, активістам не вдалося уникнути зіткнення з сепаратистами.
"Можливо, лавіруючи між Харковом і Донецьком, ми і могли довго йти від кривавих розборок, але, тим не менш, 9 березня це все сталося - було зіткнення антимайдану і Майдану, і після цього деякі активісти почали виїжджати. Але основна маса виїхала вже в травні", - додав правозахисник.
Більше  читайте в інтерв'ю Олексія Біди ONLINE.UA: Силовики готували штурм сепаратистів у Луганську, але отримали наказ відійти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?