Путін втрачатиме союзників за українським сценарієм - російський політолог
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін втрачатиме союзників за українським сценарієм - російський політолог

Путін втрачатиме союзників за українським сценарієм - російський політолог
Джерело:  online.ua

Президент Росії Володимир Путін

зіткнеться з ослабленням свого впливу в пострадянських країнах, адже держави шукатимуть можливість інтеграції в союзи поза зоною впливу Москви.


Таку думку в інтерв'ю ONLINE.UA висловив російський історик і політолог Олександр Ситін.


Відповідаючи на питання, яке майбутнє всіх конфліктних точок пострадянського простору в умовах війни Росії проти України, Ситін сказав: «Відцентрові рухи триватимуть, а вплив Москви продовжить слабшати».


«Пострадянські держави шукатимуть можливості інтегруватися в союзи за межами і поза впливом Росії. Зрозуміло, що умови і напрямки такої інтеграції для Білорусі і Узбекистану різні. Але саме відмінності в історії країн пострадянського простору - це і є прояв його кризи, що полягає в його повному розпаді і встановленні абсолютно якісно нових регіональних і геополітичних зв'язків», - продовжив російський політолог.


«У кожній з цих країн неминуче в тому чи іншому вигляді повторення українського сценарію. Йдеться про подолання радянської спадщини і тих форм політичного життя і організації суспільства, які консервують найбільш відсталі нежиттєздатні сценарії - йдеться, в першу чергу, про принципову неможливість розвитку в нині існуючих формах пострадянських суспільств», - сказав Ситін.


«Я маю на увазі подолання пострадянського устрою, створення державної, регіональної, громадської, політичної моделі, здатної до розвитку, інтеграції в світові політичні та економічні процеси. Це повинно початися паралельно зі зміною еліт. Інакше утворюється гігантська світова чорна діра або дірки», - додав російський політолог.


Повний текст інтерв'ю

читайте на ONLINE.UA: Путин всіх дратуватиме і погрожуватиме військами не тільки Україні - російський політололог



Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?