Розвідка дізналася про нову провокацію бойовиків на Донбасі: з'явилися подробиці
Категорія
Події
Дата публікації

Розвідка дізналася про нову провокацію бойовиків на Донбасі: з'явилися подробиці

Розвідка дізналася про нову провокацію бойовиків на Донбасі: з'явилися подробиці

У Головному управлінні розвідки Міноборони України заявили, що російські військові за участю пропагандистських ЗМІ підготували постановочні обстріли передових позицій бойовиків на Донбасі, маючи намір звинуватити в цьому Збройні сили України.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу ГУР Міноборони України.
"Основні зусилля супротивника зосереджені на підтримці боєготовності військ, ротації передових підрозділів, поповненні запасів боєприпасів і пально-мастильних матеріалів, вдосконаленні фортифікаційного обладнання на напрямках (Новоайдарський, Слов'янський і Донецький - ІФ). Противник планує відновити контроль над раніше втраченими позиціями в районі промислової зони н.п. Авдіївка", - йдеться в звіті.
За даними розвідки, з урахуванням чіткого дотримання силами АТО режиму припинення вогню і відсутності реакції на збройні провокації супротивника, російське командування, за участю журналістів російських телевізійних каналів, організувало постановочні обстріли передових позицій 7 окремої мотострілкової бригади (Дебальцеве) 2 АК (Луганськ) ВС РФ і 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК (Донецьк) ВС РФ, а також прилеглих населених пунктів.
"Для посилення ефекту російської пропаганди в постановочних сценах брали участь кілька переодягнених в цивільний одяг військовослужбовців-жінок, а також використовувалися документи і особисті речі (платіжні картки, смартфон) громадянки Росії, військовослужбовця 7 омсбр Юлії Новожилової, яка зникла безвісти за нез'ясованих обставинах 31 серпня", - повідомляє розвідка.
Раніше повідомлялося, що бойовики ДНР поширюють фейки про те, що українські військові нібито готуються до використання хімічної зброї на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?