Українського військового льотчика в Європі визнали найкращим: з'явилися фото і відео
Категорія
Події
Дата публікації

Українського військового льотчика в Європі визнали найкращим: з'явилися фото і відео

Міноборони України
Українського військового льотчика в Європі визнали найкращим: з'явилися фото і відео

Українського військового льотчика полковника Олександра Оксанченка визнали найкращим за виконання фігур вищого пілотажу на винищувачі Су-27 на найбільшому авіашоу в Чехії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Міноборони України.
Повідомляється, що в ці вихідні, 3-4 вересня, делегація Повітряних Сил ЗСУ взяла участь у авіашоу CIAF 2016 в чеському місті Градець-Кралові.
"Ми з моїм дублером і резервним пілотом підготували програму в чотирьох варіантах, в залежності від погодних умов. Протягом 14-15 хвилин в повітрі виконую низку фігур вищого пілотажу. Глядачам найбільше подобаються бойові розвороти, петля зі зльоту, петля Нестерова з поворотом, косі петлі, два "Дзвони", бойовий розворот з поворотом у внутрішню сторону ("Вухо"), прохід на малій швидкості, перевернутий політ. На завершення виступу я імітую захід на посадку з шасі, наближаюся до землі, а потім стрімко піднімаюся в повітря знову і роблю "бочку", - розповів український військовий льотчик.
Український винищувач Су-27 також виступив в парі з чеським Міг-15. Їх спільний політ викликав шквал оплесків глядачів шоу. На статичному показі всі бажаючі змогли зблизька роздивитися ще один винищувач Су-27УБ та військово-транспортний літак Ан-26. Після двох днів яскравих виступів українського льотчика визнали найкращим серед пілотажників.
Після повернення в Україну полковник Оксанченко і його команда готуватимуться до дебютного виступу на міжнародному авіашоу на Мальті.


Раніше повідомлялося, що на одному з полігонів Чернігівській області артилеристи відпрацювали навички стрільби з реактивних систем залпового вогню "Ураган".





Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?