Поліція повідомила про рішення щодо дев'яти затриманих біля будівлі «Інтера»
Категорія
Події
Дата публікації

Поліція повідомила про рішення щодо дев'яти затриманих біля будівлі «Інтера»

Поліція повідомила про рішення щодо дев'яти затриманих біля будівлі «Інтера»
Джерело:  online.ua

Правоохоронці затримали дев'ять колишніх військовослужбовців Збройних сил України на місці підпалу будівлі, де розташований офіс компанії "Національні інформаційні системи", що виробляє програми для телеканалу "Інтер", однак після опитування всіх відпустили.
Про це повідомляє ONLINE.UA, посилаючись на прес-службу Головного управління Національної поліції в місті Києві.
"Шістьох людей, а згодом ще трьох, доставили в Шевченківське управління поліції для встановлення їх особистих даних і надання пояснень. З'ясувалося, що чоловіки - колишні військовослужбовці Збройних сил України. Троє з них відмовилися від надання письмових пояснень, інші повідомили, що знаходилися неподалік і не здійснювали протиправних дій. Після проведення опитування всіх відпустили", - повідомляє столична поліція.
У відомстві нагадали, що 4 вересня близько 16:30 поліція отримала виклик на вулицю Щусєва в зв'язку з тим, що невідомі палили шини під офісом телевізійної продакшн-студії. На місце вирушили автопатрулі поліції і слідчо-оперативна група Шевченківського управління поліції.
Згідно зі свідченнями свідків, приблизно 20 чоловік прийшли до будівлі, встановили туристичні намети і принесли шини, зробили написи на фасаді. Згодом шини підпалили, розбили вікна і кинули в офіс, за попередньою інформацією, димову шашку. Почалася пожежа.
"Далі невідомі зайшли в приміщення, почали підпалювати ресепшн і підніматися на другий поверх. Після прибуття поліції правопорушники почали розбігатися... З будівлі евакуювали 45 співробітників", - повідомляє київська поліція.
У відомстві також зазначають, що з місця події вилучили чотири плакати, шість шин, змиви кіптяви зі стін будівлі, п'ять туристичних наметів, дві радіостанції, рюкзак та інші речові докази.
За медичною допомогою звернулися семеро людей, згідно з повідомленнями медичних установ.
Слідчі кваліфікують подію за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) і ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.
Проводиться комплекс оперативно-розшукових і слідчих дій, правоохоронці вивчають вилучені з місця події записи з камер відеоспостереження з метою встановлення всіх учасників події.


Як повідомляв ONLINE.UA,

ввечері 4 вересня в Києві по вулиці Щусєва, 22 невідомі підпалили будівлю компанії "Національні інформаційні системи", що виробляє новинні програми для телевізійного каналу "Інтер"

.


Раніше в мережі були опубліковані фрагменти

листування колишнього шеф-редактора програми "Подробиці тижня" на телеканалі "Інтер", росіянки Марії Столярової, з російським політтехнологом Ігорем Шуваловим

.


Після цього глава

міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков закликав Службу безпеки України до проведення розслідування оприлюднених фактів щодо інформаційної політики телеканалу "Інтер"

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?