У Авакова зробили гучну заяву щодо підпалу "Інтера"
Категорія
Події
Дата публікації

У Авакова зробили гучну заяву щодо підпалу "Інтера"

У Авакова зробили гучну заяву щодо підпалу "Інтера"

Позаштатний радник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Антон Геращенко прокоментував підпал будівлі телеканалу "Інтер".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Геращенка.
"Уявіть собі, що у Вас в будинку, не дай бог, сталася пожежа. Ви підозрюєте, що це не випадковість, а підпал. Ви заявляєте журналістам, які приїхали, що Ви бачили, що хтось підпалив Ваш будинок і втік. При цьому Ваш будинок обладнаний комплексною системою відеоспостереження, яка залишилася ціла. Що Ви зробите, щоб допомогти поліції якомога швидше встановити зловмисників? Правильно! Ви негайно надасте відеозапис того, що сталося, щоб можна було спробувати встановити особи паліїв, номери машин, на яких вони приїхали, або маршрути їх підходу до вашого будинку. Керівництво телеканалу "Інтер" відмовилося надати відео слідчо-оперативній групі, яка по "гарячих слідах" приїхала на місце подій. Його довелося вилучати вже вночі в рамках постанови слідчого", - написав нардеп.
За його словами, підпал "Інтера" був вигідний в першу чергу телеканалу, щоб представити себе в ролі жертви перед світовою спільнотою.
"Можу припустити, що це говорить про те, що керівництво і власники телеканалу "Інтер" не бажають допомагати правоохоронним органам у встановленні істинних винуватців події. Не виключаю також, що спроба підпалу "Інтера", це таке собі бажання представити себе в ролі жертви, в першу чергу перед світовою спільнотою, яка болісно реагує на інциденти, пов'язані із засобами масової інформації, а в другу чергу - згуртувати свою телеаудиторію, підготувавши її до ще більш жахливих потоків цинічної брехні під час осіннього політичного сезону", - зазначив Геращенко.
Він також нагадав про скандал з опублікованим листуванням колишнього шеф-редактора "Інтера" Марії Столярової.
"Після оприлюднення листування колишнього шефа редактора новин "Інтера", громадянки РФ Марії Столярової, серед думаючих людей не залишилося і тіні сумніву, що "Інтер" це "п'ята колона" в українському медіа-просторі, завдання якої послабити і розвалити країну зсередини, повернувши її під зовнішнє управління Володимира Путіна", - написав радник глави МВС.



Раніше повідомлялося, що правоохоронці затримали дев'ять колишніх військовослужбовців Збройних сил України на місці підпалу будівлі, де розташований офіс компанії "Національні інформаційні системи", що виробляє програми для телеканалу "Інтер", однак після допиту всіх відпустили.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?