Стало відомо про місце України в глобальних планах Кремля
Категорія
Політика
Дата публікації

Стало відомо про місце України в глобальних планах Кремля

Стало відомо про місце України в глобальних планах Кремля
Джерело:  online.ua

Російський політолог Олександр Ситін вважає, що головною метою Росії є визнання світовими лідерами її виключного права на вплив на пострадянському просторі, в тому числі на Україну.
Про це Ситін сказав в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Москва хоче визнання свого виняткового права на вплив на пострадянському просторі. Її ідеал - це така пострадянська "доктрина Монро" (американське розмежування зон впливу з європейськими країнами від 1823 року зі прицілом на ослаблення неамериканського контролю над новими країнами Латинської Америки і недопущення експансії європейських держав в Америці, - ONLINE.UA). Територія колишнього СРСР - зона виключного впливу РФ. Східна Європа в рамках колишніх РЕВ і Варшавського договору (в які входили країни так званого соціалістичного табору, - ONLINE.UA) - демілітаризована позаблокова зона, вільна від НАТО і особливо від будь-якої політичної і, тим більше, військової присутності США. Зрозуміло, що в нинішній ситуації це неможливо", - відзначив експерт.
За його словами, Путін також хоче рівноправних відносин з Заходом, щоб той співпрацював з ним в боротьбі з ІДІЛ та іншими загрозами.
"Кремль також хоче, щоб Захід на рівних співпрацював в антитерористичній боротьбі, особливо проти ІДІЛ, а значить, допускав Росію в елітний клуб цивілізованих держав, визнаючи її однією з них. І це незважаючи на те, що терористична небезпека, як і небезпека міграційна, значною мірою є результатом політики Москви, зокрема, її дій на Близькому Сході", - сказав Ситін.
Крім того, Путін прагне отримати якомога більше впливу і на Близькому Сході.
"Головна мета в близькосхідному регіоні - збереження режиму Башара Асада, що став, по суті, маріонетковим стосовно Кремля режиму Башара Асада. Росія хоче твердою імперської ногою стати не тільки на пострадянському просторі, а й на Близькому Сході. Від цього - один крок до проголошення Сирії, Ємену, Афганістану і навіть Туреччини зоною пріоритетних російських інтересів", - підкреслив політолог.
"Іншими словами, Кремль мріє про розподіл світу з США, може бути, почасти з урахуванням специфічних інтересів Китаю, бо його імперські домагання поширюються також і на Азіатсько-Тихоокеанський регіон, і, як зараз все більше говорять, на Арктику. І з цієї позиції Москва хоче говорити про партнерство з Заходом. Чесно сказати, я слабо собі уявляю, щоб ЄС і США на це пішли", - додав він.
Повний текст інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: Путін всіх дратуватиме і погрожуватиме військами не тільки Україні - російський політолог.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?