Порошенко виступив із заявою з приводу пожежі на "Інтері"
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко виступив із заявою з приводу пожежі на "Інтері"

Порошенко виступив із заявою з приводу пожежі на "Інтері"
Джерело:  president.gov.ua

Президент Петро Порошенко доручив Генеральному прокурору Юрію Луценку взяти розслідування пожежі в будівлі телеканалу "Інтер" під особистий контроль.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу глави держави.
"Я доручив Генеральному прокурору взяти розслідування під особистий контроль, тому що залишається багато питань", - сказав Порошенко на нараді з керівниками силових відомств.
Президент також доручив міністру внутрішніх справ Арсену Авакову докласти максимальних зусиль для забезпечення правопорядку на вулицях Києва і загалом в Україні.
"Українська влада здатна, зможе забезпечити безпеку і порядок на вулицях Києва і всієї України. Не буде в будь-якому випадку допущено ескалації насильства. Це наша принципова задача і я впевнений, що це буде забезпечено. Просив би, Арсен Борисович, взяти це під особистий контроль. Неприпустимо, щоб хтось вривався (в будівлі), підпалював - я впевнений в тому, що це не має ніякого відношення до патріотів. Сьогодні це не менше, а то й більше шкодить Україні, ніж будь-які контакти з провокаторами", - сказав він.
Порошенко підкреслив, що силові відомства не повинні допустити ескалації насильства, а дії того чи іншого засобу масової інформації повинні оцінюватися в рамках закону.
"Разом з тим абсолютно неприпустима реалізація сценарію держави-агресора, коли через фінансування з Російської Федерації окремі засоби масової інформації намагаються дестабілізувати внутрішньополітичну ситуацію в Україні. Але реагування на це має бути виключно в рамках закону", - підкреслив він.
На переконання глави держави, для цього Верховна Рада, за ініціативою РНБО, повинна забезпечити це на законодавчому рівні.
"Прошу, Олександр Валентинович, скоординувати позицію з Парламентом щодо законодавчого забезпечення захисту інтересів в сфері національної безпеки, в області стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки держави. Прошу прийняти це негайно до виконання", - звернувся Порошенко до глави РНБО Олександра Турчинова.
Президент також додав, що Служба безпеки України повинна забезпечити відповідне інформаційне та аналітичне забезпечення.
Раніше повідомлялося, що правоохоронці затримали дев'ять колишніх військовослужбовців Збройних сил України на місці підпалу будівлі, де розташований офіс компанії "Національні інформаційні системи", що виробляє програми для телеканалу "Інтер", однак після допиту всіх відпустили.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?