Розвідка дізналася, які сили зігнав Путін до кордонів України: з'явилася інфографіка
Категорія
Україна
Дата публікації

Розвідка дізналася, які сили зігнав Путін до кордонів України: з'явилася інфографіка

ГУР
Розвідка дізналася, які сили зігнав Путін до кордонів України: з'явилася інфографіка

Українська розвідка дізналася, скільки російських військових Кремль зігнав до кордонів України.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ГУ розвідки Міноборони України.
Нагадаємо, що президент РФ Володимир Путін наказав провести масову перевірку боєготовності російських військ.
"Російська сторона офіційно повідомила про участь в маневрах близько 12,5 тис. військовослужбовців, 90 танків, близько 300 бойових машин, до 20 вертольотів, а також до 15 бойових кораблів. Однак на сьогоднішній день практично відсутні дієві міжнародні механізми, які дозволили б переконатися в відкритості і прозорості Росії з цього приводу", - йдеться в повідомленні розвідки.
У свою чергу в відомстві підрахували, що до кордонів України Росія стягнула 100 тисяч військових.
"Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України встановлено, що під виглядом раптової перевірки бойової готовності ЗС РФ, яка проводилася 25-31 серпня ц.р. і фактично стала початковим етапом "Кавказ 2016", Росія зосередила на південно-західному напрямку міжвидові угруповання військ (сил) чисельністю близько 100 тис. військовослужбовців (в т.ч. близько 41 тис. біля кордонів України), більше 10 тис. одиниць військової техніки, 60 кораблів і 400 літаків і вертольотів. При цьому більше 11 тис. військовослужбовців були перекинуті до Південного військового округу з інших округів Росії", - повідомили в прес-службі.




"Необхідно відзначити, що управляють цими військами генерали і офіцери, які безпосередньо брали участь в бойових діях на території України, в тому числі генерали Гурульов, Кузовльов, Никифоров та інші", - додали в ГУР.


Там також припустили, навіщо Кремль зігнав війська до кордону з Україною.


"Не виключається, що створені російські міжвидові угруповання поблизу державного кордону України, на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, а також на території анексованого Криму будуть використані проти нашої держави в разі прийняття відповідного рішення керівництвом Росії. Свідченням цього є залишення російських військ на військових полігонах після офіційного завершення раптової перевірки. Аналогічний розвиток ситуації спостерігався під час збройної агресії Росії проти Грузії в 2008 році, напередодні якої проводилися навчання "Кавказ-2008", - йдеться в повідомленні.


У розвідці також відзначають, що проведення Росією стратегічного командного навчання "Кавказ-2016" на південно-західному стратегічному напрямку, в тому числі в Криму, носить провокаційний характер, становить безпосередню військову загрозу для України і підриває регіональну безпеку.


"За рахунок проведення навчань "Кавказ-2016" російське керівництво намагається досягти ряду політичних цілей як внутрішнього, так і зовнішнього характеру, а саме: відвернути увагу населення Росії від соціально-економічних проблем напередодні парламентських виборів (18 вересня ц.р.) на зовнішні військові загрози для Росії; легалізувати анексію Криму за рахунок прибуття офіційних іноземних представників на територію півострова", - заявили в ГУР.


"У зв'язку з цим на активну фазу навчань "Кавказ-2016" 9 вересня, яка відбудеться на військовому полігоні "Опук" (територія тимчасово окупованої АР Крим), були запрошені військові представники дипломатичних установ іноземних держав, акредитованих в Москві", - також уточнили в відомстві.


Раніше

в Міноборони Росії заявили, що літаки біля кордонів України наведені в двохвилинний готовність.











Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?