Меркель зробила приємну для України заяву щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Меркель зробила приємну для України заяву щодо Донбасу

Меркель зробила приємну для України заяву щодо Донбасу
Джерело:  Укрінформ

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що за відсутності України на саміті G20 в Китаї ніяких рішень не приймалося, тому канцлер не знає, коли відбудеться наступна зустріч "нормандської четвірки".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".
"Стратегічно важливого тут (на саміті G20 - ONLINE.UA) нічого не сталося. Для цього (врегулювання ситуації на Донбасі - ONLINE.UA) нам потрібна Україна", - сказала Меркель.
Вона нагадала, що в Китаї сторони не змогли зустрітися в "нормандському форматі", тому її зустрічі з іншими лідерами "не були стратегічними переговорами".
Кацлер ФРН не виключає, що наступна зустріч в "нормандському форматі" на рівні глав держав і урядів все ж відбудеться, але "чітких термінів" назвати не може.
Глава уряду Німеччини повідомила, що на саміті вона і президент США Барак Обама обмінялися думками щодо українського питання.
На брифінгу в Берліні речник німецького уряду Ульріке Деммер підтвердила, що канцлер обговорювала українську тематику з російським, американським і французьким президентами.
Раніше у Путіна показали, чим годують гостей на саміті Великої двадцятки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?