Глава Генштабу розповів, як Україна готується відбивати атаку Росії
Категорія
Україна
Дата публікації

Глава Генштабу розповів, як Україна готується відбивати атаку Росії

Глава Генштабу розповів, як Україна готується відбивати атаку Росії
Джерело:  online.ua

Генеральний штаб України

створив оперативний військовий резерв з 85 тисяч чоловік з бойовим досвідом, заявив керівник ГШ Віктор Муженко.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його Facebook.


За словами Муженка, рівень психологічної готовності захищати український народ серед резервістів становить 80%, що є високим показником.


"Ми починаємо навчальні збори з резервістами в 9-ти бойових бригадах усіх оперативних командувань Збройних Сил України. 8000 чоловік виконуватимуть навчально-бойові завдання у складі своїх підрозділів разом з військовослужбовцями-контрактниками", - додав начальник Генштабу.


Він також уточнив, що метою цих дій є підтримка бойової готовності і навченості особового складу резерву, розробки підходів і механізмів швидкого доукомплектування бойових бригад "на випадок широкої агресії Росії".


Крім того, за словами Муженка, існує нагальна потреба обміну бойовим досвідом між резервістами і контрактниками.


"У кого є підготовлені резерви - тому не страшний ворог. Збройні сили єдині з українським народом і ми переможемо!", - пояснив глава ГШ.


Муженко додав, що Росія "демонструє всьому світу і народу України готовність до широкої агресії", а внутрішній ворог починає інформаційну кампанію з дискредитації керівництва армії, допомагаючи зовнішньому ворогу.


Раніше начальник українського Генштабу Віктор

Муженко заявив про підготовку Росії до нарощування кількості своїх військових на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?