У скандалі навколо "Інтера" з'явилася адміністрація президента
Категорія
Події
Дата публікації

У скандалі навколо "Інтера" з'явилася адміністрація президента

У скандалі навколо "Інтера" з'явилася адміністрація президента
Джерело:  online.ua

Відомий літератор і громадський діяч Дмитро Корчинський натякнув, що в скандалі навколо українського телеканалу "Інтер" замішана Адміністрація президента Петра Порошенка.
Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Телеканал "Інтер" - це найбільший пропагандистський рупор Кремля в Україні. Відомі й очевидні його зв'язки з ФСБ. Всі люди, які за цим стоять - теж відомі. Власниками каналу є газпромівські структури", - розповів Корчинський.
Відзначимо, що власниками телеканалу є Сергій Льовочкін та Дмитро Фірташ. Останній знаходиться в Австрії, розшукується ФБР і фігурує в кримінальній справі в ФРН, російський публіцист Андрій Піонтковський вважає його одним з "гаманців" президента Росії Володимира Путіна.
"СБУ вже пробувала висилати до Росії топ-менеджерів телеканалу, але саме Адміністрація Президента тоді перешкоджала висилці. Саме злочинна недбалість влади спонукає громадськість до опору і суспільного тиску", - додав громадський діяч.
При цьому, Корчинський не конкретизував, кого саме з топ-менеджерів телеканалу він мав на увазі.
Нагадаємо, що 24 лютого з України було вислано шеф-редактора недільного випуску новин на «Інтері» Марію Столярову.
У той же час в січні 2014 року СБУ заборонила Ігорю Шувалову, заступнику директора з розвитку компанії "Національні інформаційні системи", яка займається виробництвом новин для телеканалу "Інтер", в'їзд в Україну. Через кілька днів заборона була знята. 28 березня 2014 року СБУ спробувала вручити Шувалову рішення про примусове видворення з України. Однак він відмовився приймати його без адвоката. В кінцевому підсумку Шувалов залишився в Україні. Тоді ходили чутки, що нібито власники Інтера зробили "правильний вибір", підтримавши тандем Петро Порошенка - Віталія Кличка на виборах президента і мера Києва в 2014 році.
Нещодавно радник глави МВС Арсена Авакова Зорян Шкіряк знову зажадав випровадити Шувалова.
Більше читайте в интерв'ю на ONLINE.UA: Всі причетні до "Інтера" в іншій країні вже сиділи б - Дмитро Корчинський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?