Путін визнав поразку і зробив гучну заяву щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін визнав поразку і зробив гучну заяву щодо Донбасу

Путін визнав поразку і зробив гучну заяву щодо Донбасу
Джерело:  ТАРС

Президент РФ Володимир Путін фактично визнав свою поразку в спробі відмовитися від "Нормандського формату" переговорів по Донбасу і заявив, що для врегулювання конфлікту поки немає іншого формату, а йому самому все ж доведеться говорити з президентом України Петром Порошенком.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.
"Дійсно, ми збиралися зустрітися втрьох (Володимир Путін, президент Франції Франсуа Олланд і канцлер Німеччини Ангела Меркель, - ред.) за їх ініціативою, а потім за їх же ініціативою ми зустрілися в двосторонньому форматі", - заявив Путін на прес-конференції по підсумками саміту G20.
"Пов'язано це було з тим, що пані федеральний канцлер (Ангела Меркель) повинна була в цей час займатися питаннями внутрішньополітичного характеру - там вибори в одній із земель відбувалися, вона в цей момент просто була зайнята, - пояснив російський президент. - Перш за все тому ми зустрілися з президентом Франції, а коли закінчили - пані федеральний канцлер підійшла".
Також Путін підкреслив, що обговорював з Меркель і Олландом "в основному українську кризу". "Що стосується нормандського формату, добре це чи погано, але іншого варіанту хоча б зробити спроби врегулювання немає, - сказав він. - Тому, звичайно, Росія цей формат буде підтримувати".
"Куди подітися, напевно доведеться спілкуватися (з президентом України Петром Порошенком, - ред.), - сказав Путін. - Але, я сказав і федеральному канцлеру, і президенту Франції, що питання не в тому, щоб зустрічатися чи не зустрічатись, питання в тому, щоб ці зустрічі вели до якогось позитивного руху вперед у врегулюванні. Я вважаю, що немає сенсу просто відзначатися самим фактом зустрічі. У мене склалося враження, що просто так зустрічатися заради зустрічі ніхто не хоче, може бути, крім самого Порошенка, я не знаю. Я з ним уже давно не розмовляв".
Нагадаємо, 10 серпня Володимир Путін заявив, що події в Криму, коли ФСБ РФ звинуватила українську розвідку в нібито підготовці терактів на півострові, є підставою відмовитися від зустрічі в «нормандському форматі» в Китаї.
Після з'явилися повідомлення про те, що Меркель, Олланд і Путін в ході телефонної розмови домовилися про тристоронню зустрічі в Китаї. Особливий акцент ставився на те, що зустріч трьох лідерів пройде без Порошенка.
Однак зустріч не відбулася, і Володимир Путін зустрівся окремо з Ангелою Меркель і Франсуа Олландом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?