Ердоган виступив із неприємною для Росії пропозицією
Категорія
Світ
Дата публікації

Ердоган виступив із неприємною для Росії пропозицією

Ердоган виступив із неприємною для Росії пропозицією

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган закликав глав держав світу до створення безпечної, закритої для польотів бойової авіації, зони в Сирії.
Про це він заявив, виступаючи на прес-конференції після саміту G20 в китайському місті Ханчжоу, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".
На думку турецького президента, створення вільної від бойових дій зони допоможе припинити потік біженців з Сирії.
Він обговорив це питання з президентами США Бараком Обамою і Росії Володимиром Путіним в ході саміту "Великої двадцятки", де ситуація в Сирії була однією з головних тем цілого ряду двосторонніх переговорів, що відбулися на полях саміту.
Відзначимо, що Росія активно використовує в Сирії бойову авіацію для досягнення своїх цілей (формально боротьби з ІДІЛ, на ділі ж - атак на сили сирійської опозиції і захисту військ президента країни Башара Асада).
В результаті громадянської війни в Сирії, що триває з березня 2011 року, загинули, за різними оцінками, від 300 до 470 тис чоловік, мільйони були змушені покинути домівки і стали внутрішніми вимушеними переселенцями або біженцями.
Як повідомляв ONLINE.UA, Реджеп Тайіп Ердоган провів двогодинну закриту зустріч з Володимиром Путіним під час саміту G20 в Китаї.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?