Безвізовий режим для України: в ЄС назвали важливу дату
Категорія
Політика
Дата публікації

Безвізовий режим для України: в ЄС назвали важливу дату

Безвізовий режим для України: в ЄС назвали важливу дату

Комітет з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ Європарламенту в кінці вересня-середині жовтня проведе голосування щодо внесення України до переліку країн, з якими ЄС вводить  безвізовий режим.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".


Доповідач з українського питання в комітеті, євродепутат Марія Габріель на засіданні розповіла: "Україна досягла необхідного прогресу і виконала всі необхідні критерії".


Вона зазначила, що діалог щодо лібералізації візового режиму виявився ефективним інструментом для втілення складних реформ у сфері правосуддя і внутрішніх справ. Також в ході виступу вона нагадала, що в Україні були створені три ключових інститути для боротьби з корупцією.


Габріель згадала про міграційні ризики, зазначивши, що за станом на сьогодні відмови у візах ЄС для українських громадян не перевищують 2%. "Голосуючи за цю пропозицію, Європейський парламент підтвердить принцип, що кожна країна в разі виконання всіх необхідних критеріїв, може отримати лібералізацію візового режиму", - заявила вона.


Відзначимо, 5 вересня, Комітет з питань громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ розглядає питання введення безвізового режиму з Грузією, Косово та Україною. Даний комітет грає головну роль в ухваленні безвізового режиму в Європарламенті.


Схвалення безвіза з боку ЄС вимагає часу: питання скасування віз повинні розглянути на засіданні парламентського комітету, після цього - прийняти на пленарному засіданні Європарламенту, і, на завершення, має відбутися його схвалення Радою ЄС.


Як повідомляв ONLINE.UA, комісар ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства  Йоханнес Хан заявив, що Україна отримає безвізовий режим з Євросоюзом ще до кінця поточного року разом з Грузією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?