Колега-президент обізвав Обаму: той у відповідь порівняв його з Путіним: опубліковані відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Колега-президент обізвав Обаму: той у відповідь порівняв його з Путіним: опубліковані відео

Колега-президент обізвав Обаму: той у відповідь порівняв його з Путіним: опубліковані відео
Джерело:  The Telegraph

Президент Філіппін Родріго Дутерте назвав президента США Барака Обаму сином повії та порадив йому не лізти з нотаціями про дотримання прав людини.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Telegraph.
Таку заяву філіппінський лідер зробив на прес-конференції в понеділок, 5 вересня, напередодні Східноазіатського саміту в Лаосі.
«Ти повинен проявляти повагу. Не треба кидатися питаннями і заявами. Син повії, я прокляну тебе на саміті», - сказав Дутерте.


30 серпня телеканал CNN повідомляв, що на полях форуму в Лаосі Обама й Дутерте проведуть бесіду, в рамках якої президент США має намір підняти питання про дотримання прав людини на Філіппінах. Зустріч між ними повинна була стати першою, з тих пір як Дутерте зайняв президентське крісло.
Президент США у відповідь на образи порівняв свого філіппінського колегу з президентом Росії Володимиром Путіним і пригрозив, що скасує заплановану зустріч з Дутерте, передає Associated Press.
«Очевидно, він яскравий хлопець. Я доручив своїй команді поговорити зі своїми філіппінськими колегами, щоб з'ясувати, коли можна розраховувати на конструктивні й продуктивні переговори», - сказав Обама.


Порівнюючи Дутерте з Путіним, Обама сказав, що «Путін менш яскравий. Але, як правило, тон наших зустрічей - відвертий, без натяків, діловитий».
Пізніше офіційний представник Ради національної безпеки при Білому домі Нед Прайс заявив про те, що зустріч президента США і президента Філіппін була скасована. Замість цього 6 вересня Обама зустрінеться з президентом Південної Кореї Пак Кин Хе.
Раніше повідомлялося, що  президент США Барак Обама на прес-конференції в китайському Ханчжоу заявив, що США не знімуть з Росії санкції до тих пір, поки не будуть виконуватися Мінські угоди.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?