Європарламент зробив важливу заяву про безвізовий режим для України
Категорія
Політика
Дата публікації

Європарламент зробив важливу заяву про безвізовий режим для України

МЗС України
Європарламент зробив важливу заяву про безвізовий режим для України

У понеділок, 5 вересня, в Європарламенті представили проект доповіді щодо безвізового режиму для України.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Міністерства закордонних справ України.
"5 вересня в Брюсселі на засіданні Комітету Європарламенту з громадянських прав, юстиції і внутрішніх справ (LIBE) за участю заступника міністра закордонних справ України Олени Зеркаль відбулося представлення проекту доповіді щодо введення безвізового режиму для громадян України", - йдеться в повідомленні.
У документі, підготовленому доповідачем Європарламенту Марією Габріель, відзначається виконання Україною всіх критеріїв плану дій щодо лібералізації візового режиму та міститься рекомендація щодо скасування віз для українців.
"В ході дискусії більшість членів Комітету Європейського Парламенту підтримали висновки доповіді й висловилися за надання Україні безвізового режиму... Очікується, що до 15 вересня політичні групи Європарламенту зможуть внести пропозиції щодо доповнень до проекту доповіді по Україні, після чого він буде винесений на голосування на рівні комітету", - повідомили в МЗС.
Раніше повідомлялося, що  Комітет з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ Європарламенту в кінці вересня-середині жовтня проведе голосування щодо внесення України до переліку країн, з якими ЄС вводить безвізовий режим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?