Верховна Рада повернулася з відпустки: онлайн-трансляція
Категорія
Політика
Дата публікації

Верховна Рада повернулася з відпустки: онлайн-трансляція

Верховна Рада повернулася з відпустки: онлайн-трансляція
Джерело:  online.ua

Сьогодні, 6 вересня, Верховна Рада VIII скликання після літніх канікул проводить перше засідання нової, 5-ї сесії. Очікується виступ в парламенті президента України.
ONLINE.UA стежить за новинами з Ради і пропонує читачам дивитися пряму трансляцію.
ДИВІТЬСЯ ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЮ НА РОСІЙСЬКОМОВНІЙ ВЕРСІЇ ONLINE.UA!



10.45

- Тим часом стало відомо, що комітет Ради з питань правової політики і правосуддя

рекомендував парламенту дати згоду на арешт судді Чауса

, підозрюваного в отриманні 150 тис. доларів хабара. Про це написав секретаріат цього комітету Андрій Лозовий у себе в Facebook.


10.29

Порошенко: "Парламент ділиться на владу і опозицію, і це ознака демократії. Але іноді треба забути, хто ліберал, а хто консерватор, хто україномовний, а хто російськомовний... Ми повинні пам'ятати, що ми всі українці. В умовах російської агресії питання політичної консолідації стає питанням життя і смерті.


Два роки тому у нас практично не було армії, а зараз вона є, та ще й яка. Армія не розкошує, але вона морально і матеріально мотивована. Так, без різноманітної їжі - але вона нагодована. Так, не від кутюр, але вона одягнена в сучасну форму.


...Я був просто приголомшений, коли дізнався, в яких масштабах розпродавалося військове майно.


Майже 3% на ВВП - це багато, але дуже мало для країни, яка де-факто в стані війни. Армія все ще вимагає громадянської допомоги і підтримки".


10.20

-

Слово взяв Порошенко

.


10.13

- Парубій у вступному слові: "Війна йде не тільки на Донбасі. Ворог хоче домогтися внутрішньої нестабільності ... Головна мета - занурити Україну в хаос. Атака йде і на інформаційному фронті. Деякі ЗМІ займаються усвідомленою дискредитацією як ЗМІ, так і влади. що ми можемо протиставити? Об'єднуйся, і перемагай".


10.08

-

Грає гімн України. У Раді присутній президент Петро Порошенко, оголосив спікер Андрій Парубій.
10.07 - У залі зареєстровано 367 депутатів, засідання відкрито!


09.54

- Капела ім. Ревуцького розминається.



09.33- Крім щорічного послання Порошенка до парламенту про внутрішнє і зовнішнє становище України Рада повинна сьогодні розглянути подання Генеральної прокуратури про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт судді Дніпровського районного суду Києва Миколи Чауса.
Після цього нардепи повинні затвердити порядок денний нової сесії. 7 новообраних депутатів зачитають присягу і приступлять до своїх обов'язків.
Також Рада має намір розглянути питання дострокового припинення депутатських повноважень депутата від фракції "Народний фронт" Дмитра Сторожука, який 7 червня був призначений першим заступником генерального прокурора.
У першому читанні Рада має намір розглянути законопроект №4718 про законодавче визначення статусу і особливостей діяльності тимчасово переміщених вищих навчальних закладів і наукових установ, а також №4878 про збереження грошового забезпечення за військовослужбовцями, захопленими в полон.
Депутати планують розглянути в цілому законопроект №3252 про надання права на призначення дострокової пенсії безпосереднім учасникам бойових дій в зоні АТО, №3081-д про реалізацію державної підтримки кіновиробництва за рахунок відрахувань з доходів операторів лотерей та №2353а про реструктуризацію боргів фізичних осіб.
Крім того, Рада має намір розглянути в цілому питання правоохоронної діяльності, зокрема, законопроект №2254а про заборону застосування довічного ув'язнення до жінок.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?