У Генштабі детально розповіли, скільки військових надіслав на Донбас Путін: з'явилася інфографіка
Категорія
Події
Дата публікації

У Генштабі детально розповіли, скільки військових надіслав на Донбас Путін: з'явилася інфографіка

У Генштабі детально розповіли, скільки військових надіслав на Донбас Путін: з'явилася інфографіка

Проти українських військ на Донбасі воюють шість тисяч кадрових російських військових і 35 тисяч бойовиків і найманців, керованих із Росії.
Про це з посиланням на дані Генштабу повідомила віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, передає ONLINE.UA з посиланням на її Twitter.
Основний контингент російських військ - це кадрові військові, які на ротаційній основі, невеликими групами зі складу своїх бригад і дивізій, зі зброєю і технікою прибувають на територію України з усією Росії.
В основному вони займають позиції на другій і третій лінії оборони і в тилу, обіймають більшість командних посад, працюють зі складною військовою апаратурою і озброєнням, а також виступають в ролі загороджувальних загонів.
Зокрема, на Донбасі присутні військові 6-ї окремої танкової бригади (Муліне Нижегородської області), 138-ї окремої мотострілкової бригади (Кам'янка Ленінградської області), 32-ї окремої мотострілкової бригади (Шилове Нижегородської області), 74-ї окремої мотострілецької бригади (Юрга, Кемеровська область), 33-й окремої мотострілкової бригади (Майкоп, Адигея).


Склад російського контингенту на Донбасі
Крім того, на сході України воює 20-я окрема мотострілецька бригада (Волгоград), 17-а 18-а окрема мотострілецька бригада з Чечні, 331-й парашутно-десантний полк 98-ї парашутно-десантної дивізії (Кострома), а також 7-а десантно-штурмова дивізія з Новоросійська Краснодарського краю.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент України Петро Порошенко, виступаючи на відкритті нової сесії Верховної Ради, емоційно розповів про стан справ у ЗСУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?