Новий скандал із ромами розгорається на Полтавщині, вже є постраждалі: з'явилося відео
Категорія
Події
Дата публікації

Новий скандал із ромами розгорається на Полтавщині, вже є постраждалі: з'явилося відео

Новий скандал із ромами розгорається на Полтавщині, вже є постраждалі: з'явилося відео
Джерело:  24 канал

Після недавніх погромів циганських будинків в Одеській області на Полтавщині, в селі Макухівка, розгорається новий скандал за участю ромів, які напали на дітей і побили місцевих мешканців.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Канал 24.
За словами місцевих жителів, напади скоїли приїжджі роми. Інцидент стався в суботу, 3 вересня. Місцеві дітлахи гралися у дворі, коли на них напала група ромів.
"Вони чіплялися до дітей. Гнали їх до лісу. Діти бігли, бо за ними гналися з сокирами, з сапками, з залізними палицями. Діти були настільки залякані, що перші 15-20 хвилин ніхто навіть їх не міг розговорити", - розповіла жителька села Макухівка.
Дорослі, які вирішили розібратися в ситуації, отримали травми. Одному чоловікові розбили голову, він зараз у лікарні. Люди стверджують, що роми були напідпитку.
Жителі Макухівки звернулися в поліцію. Поки нікого не затримали, а лише склали протокол і допитали учасників конфлікту.
Місцеві розповідають, що в Макухівці роми проживають понад десять років і завжди знаходили спільну мову з місцевими, а кілька тижнів тому до однієї з сімей ромів приїхали гості. З цього часу жити в селі стало небезпечно.
Після конфлікту місцеві роми на вулицях села не з'являються і ситуацію не коментують. Правоохоронці обіцяють два тижні патрулювати вулиці і перевірити всіх немісцевих.


Нагадаємо, 27 серпня в Лощинівці було знайдено тіло дівчинки 2007 року народження з ознаками насильницької смерті. За підозрою в її вбивстві правоохоронці затримали представника ромської національності.
Раніше повідомлялося, що в селі Лощинівка, Ізмаїльського району Одеської області, після масових заворушень і погромів циганських будинків, які влаштували місцеві жителі, роми змушені були евакуюватися.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?