В Україні оцінили перспективи зустрічі Порошенка з Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

В Україні оцінили перспективи зустрічі Порошенка з Путіним

В Україні оцінили перспективи зустрічі Порошенка з Путіним
Джерело:  online.ua

Зустріч президента України Петра Порошенка з президентом РФ Володимиром Путіним, швидше за все, відбудеться вже після виборів до Держдуми РФ, призначених на 18 вересня.
Таку думку в статті для ONLINE.UA висловив політичний експерт Євген Магда.
Він нагадав, що після провокації з «українськими диверсантами» в окупованому Криму Путін категорично відмовлявся від зустрічей з Порошенком.
При цьому, після поїздки на саміт «Великої двадцятки» в Ханчжоу, російський президент запевнив журналістів, що готовий розмовляти з Порошенком і визнав можливість проведення переговорів в "форматі Нормандії".
У свою чергу, прес-секретар російського лідера Дмитро Пєсков підкреслив, що для підготовки цієї зустрічі ще необхідно виконати чимало роботи.
«З високим ступенем впевненості можна сказати, що вона не відбудеться до 18 вересня - дня проведення виборів до Державної Думи РФ. Та й потім ймовірність її проведення не виглядає стовідсотковою, багато залежатиме від внутрішньополітичних резонів російського керівництва», - припустив Магда.
У той же час він додав, що, за словами німецького канцлера Ангели Меркель, доля України без участі представників країни на саміті G20 не обговорювалася, а президент Франції Франсуа Олланд висловив надію на швидку зустріч в Нормандському форматі.
Повний текст статті Євгена Магди читайте на ONLINE.UA: Путін йде на поступки Порошенкові, але є проблема.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?