Бойовики ЛНР заявили про затримання "шпигуна СБУ": опубліковано відео
Категорія
Події
Дата публікації

Бойовики ЛНР заявили про затримання "шпигуна СБУ": опубліковано відео

Бойовики ЛНР заявили про затримання "шпигуна СБУ": опубліковано відео
Джерело:  online.ua

У так званій ЛНР заявили про затримання "шпигуна Служби безпеки України", який нібито намагався влаштуватися на службу в "народну міліцію республіки".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сепаратистський ресурс бойовиків.
"В рамках проведення контррозвідувальних заходів, спрямованих на виявлення та припинення розвідувально-підривної діяльності агентури іноземних спецслужб на шкоду безпеці та інтересам "луганської народної республіки", МГБ був затриманий 37-річний уродженець Рівненської області", - заявили в МГБ ЛНР.
"У червні 2016 року Валентин Можаєв був завербований співробітниками СБУ і йому було присвоєно позивний "Архип". В тренувальному таборі СБУ, який розташовується в селі Сокиричі Волинської області, Можаєв пройшов спецпідготовку, після чого йому дали завдання зі збору відомостей військового характеру в підрозділах "народної міліції" ЛНР. На початковому етапі реалізації операції служби безпеки України "Архип" був затриманий співробітниками держбезпеки", - додали у сепаратистів.


Бойовики також заявили, що Можаєв зізнався їм у ухилянні від мобілізації в Україні. В обмін на звільнення від відповідальності йому нібито запропонували співпрацю з українськими спецслужбами.
"Співробітник Служби безпеки України майор Звягінцев Петро Васильович провів зі мною роз'яснювальну роботу, в ході якої він вказав на два варіанти, які можливі: "поганий" і "хороший". В "поганому" варіанті розглядалося порушення проти мене кримінальної справи або передача націоналістичним батальйонам , "які зі мною розправляться". В "хорошому" варіанті він запропонував співпрацю зі службою безпеки України", - нібито розповів затриманий.
"Суть мого завдання полягала в тому, щоб прибути на територію ЛНР для збору інформації про кількість особового складу "народної міліції" за категоріями. Цю інформацію мені необхідно було першого числа кожного місяця передавати на номер мобільного телефону 097-356-90-64 смс-повідомленням, в якому я повинен був в цифровому форматі вказувати кількість особового складу через пробіл: офіцери, прапорщики, сержанти, солдати", - уточнив він.
При цьому чоловік заявив, що за цю інформацію в СБУ йому не пропонували грошової винагороди.
Бойовики ЛНР відкрили проти чоловіка кримінальне провадження за шпигунство.
Раніше в ДНР заявили, що шукають трьох дівчат-"терористок" ЗСУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?