Стало відомо, що Путін запропонував Заходу в обмін на Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Стало відомо, що Путін запропонував Заходу в обмін на Україну

Стало відомо, що Путін запропонував Заходу в обмін на Україну
Джерело:  online.ua

На саміті G20 в Китаї

президенту Росії Володимиру Путіну не вдалося досягти компромісів із Заходом і змусити європейських політиків знизити допомогу Києву в обмін на вирішення сирійського питання, вважає аналітик в сфері оборони Росії в IHS Jane's 360 Олександр Кокчаров.


Про це написав Деміен Шарков в своїй статті на Newsweek, яку переклав ONLINE.UA.


"Путін не досяг головної мети - домогтися приязні на зустрічі G20 в Ханчжоу", - вважає Олександр Кокчаров.


За його словами, Путін, ймовірно, сподівався поліпшити позиції Росії щодо України, наполягаючи на проведенні мирних переговорів без участі київської влади. Логіка Росії в цьому випадку полягає в тому, що Москва не вважає себе залученою в конфлікт військовою силою.


"Йому не вдалося зв'язати вирішення кризи в Сирії і Україні в одне питання, - говорить експерт, маючи на увазі поточні операції Росії в Сирії. - Путін був готовий запропонувати певні компроміси по Сирії, чекаючи, що Захід відповість взаємністю по Україні і знизить свою підтримку Києва".


"Олланд і Меркель відмовилися укладати будь-які угоди з Путіним по Україні за відсутності українців. Крім того, пізніше Олланд заявив про необхідність ще однієї зустрічі "Нормандської четвірки" "в найближчі тижні". Це означає, що Париж і Берлін хочуть, щоб Москва говорила з Києвом з будь-яких питань про майбутнє Донбасу", - вважає аналітик.


Повний текст статті

читайте на ONLINE.UA: Путин предложил Западу обмен по Украине, но план провалился - Newsweek.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?