Путіна в Сирії "б'ють" його ж зброєю: стали відомі деталі
Категорія
Світ
Дата публікації

Путіна в Сирії "б'ють" його ж зброєю: стали відомі деталі

Путіна в Сирії "б'ють" його ж зброєю: стали відомі деталі
Джерело:  online.ua

Український експерт, директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос вважає, що Туреччина в сирійському конфлікті веде власну гібридну війну, яка б'є по планах Володимира Путіна.
Про це Семиволос розповів в інтерв'ю ONLINE.UA, коментуючи новини про вторгнення Туреччини в Сирії і очищення турецько-сирійського кордону від бойовиків ІДІЛ, про що було оголошено напередодні.
"Турки в Сирії демонструють готовність йти далеко, але при всьому ведуть свою, що називається, гібридну війну (нагадаємо, свою гібридну війну веде проти України Росія Володимира Путіна, - ONLINE.UA). Це класична ситуація гібридної війни, тобто це підтримка Вільної сирійської армії, забезпечення її танками, бронетехнікою, артилерійською підтримкою, літаками. По суті, все забезпечення залишається на Туреччини, тоді як бойові дії веде безпосередньо вже Вільна сирійська армія (ворог Асада, а відповідно, і Росії в Сирії, - ONLINE.UA)", - сказав експерт.
"І ось до цієї гібридної війні Туреччини Росія виявилася, здається, не готова. Як мінімум, на початковому етапі це було шоком", - додав він.
За його словами, турки в Сирії будуть ще довго.
"Сьогодні ми бачимо, що турки готові йти далеко, готові йти надовго, і їх відхід із Сирії будуть визначати вони самі. Так само, як сказав Ердоган - ми будемо настільки довго в Сирії, наскільки це гарантуватиме нашу безпеку. Це може бути назавжди. Це можуть бути місяці, можуть бути роки, це може бути назавжди. Тобто в залежності від того, як вони самі будуть визначати. ​​На сьогоднішній момент туркам вдалося реалізувати ту операцію, яку вони намагалися зробити два роки тому, і тоді не вийшло", - підкреслив Семиволос.
Повний текст интерв'ю читайте на ONLINE.UA: Ердоган сплутав всі карти другу Путіну і почав свою гібридну війну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?