У Путіна придумали йому нову "перемогу": Україні є чим відповісти
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна придумали йому нову "перемогу": Україні є чим відповісти

У Путіна придумали йому нову "перемогу": Україні є чим відповісти
Джерело:  online.ua

Після саміту «Великої двадцятки» в Китаї, де західні лідери дозволили президенту РФ Володимиру Путіну «зберегти обличчя», не заперечуючи публічно його сумнівні заяви, пропагандисти подадуть це росіянам як чергову «перемогу» Кремля.
Таку думку в статті для ONLINE.UA висловив політичний експерт Євген Магда.
«Володимир Путін спробував використати саміт G-20, що проходив в Китаї, максимально прагматично. З одного боку, йому це вдалося - в Піднебесній не стали публічно заперечувати сумнівні заяви російського президента, дозволивши йому зберегти обличчя», - зазначив він.
При цьому експерт додав, що, завдяки таким діям західних лідерів «участь Путіна в нинішньому саміті "двадцятки" виглядала куди респектабельныше в порівнянні з конфузом два роки тому в австралійському Брісбені, де володар Кремля практично не зміг вписатися в формат і був змушений покинути зустріч достроково».
«На цей раз російська пропаганда понесе громадянам РФ і іншим споживачам численні меседжі про надзвичайний успіх російського президента, який вкотре переграв західних лідерів», - зазначив Магда.
На його думку, «секрет путінського "успіху" надзвичайно простий: на відміну від своїх колег з США і ЄС, він практично не залежить від думки виборців».
«Путін не залежить від результатів виборів, тому може собі дозволити робити ні до чого не зобов'язуючы заяви про те, що саміт G-20 "пройшов з душею", відновлення відносин з Анкарою проходить не так швидко, як хотіли б турецькі колеги, а США залишаються стратегічним партнером Росії в сфері безпеки», - додав він.
Експерт припустив, що «російська пропагандистська машина почне найближчим часом просувати меседж про стратегічний успіх Путіна на саміті в Ханчжоу, ось тільки знайти йому об'єктивне підтвердження буде непросто».
«Ну а українській і європейській дипломатії належить зосередитися на відновленні переговорів у Нормандському форматі», - резюмував Магда.
Повний текст статті Євгена Магди читайте на ONLINE.UA: Путін йде на поступки Порошенкові, але є проблема.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?